VOLG ONS OOK OP:

Zomeruniversiteit 2010 – Verslag (deel 1)

Nieuws • 05 augustus 2010

Dé activiteit van het jaar van de Vlaams Belang Jongeren is zonder twijfel de Zomeruniversiteit. Dit jaar ging deze vormingsweek door in het mooie en symbolische Voeren. Naast het bijschaven van theoretische en praktische kennis, wordt er op de Zomeruniversiteit ook volop plezier gemaakt en dit tijdens sportactiviteiten, uitstappen, cantus, kwis,…  Hieronder krijgt u het eerste deel van een beknopt verslag over een leerrijke week vol kameraadschap.

Zaterdagmiddag 17 juli kwamen de deelnemers aan in de jeugdherberg De Veurs. Ze werden er onmiddellijk aan het werk gezet met een oriëntatietest en een spreekoefening, waarbij ze elk een standpunt van de partij verdedigden. Bij wijze van streekverkenning maakten we onder een stralende hemel een fikse Voerwandeling.

Zondagochtend begonnen dan de sessies. Kamerlid en jongerenvoorzitter Barbara Pas gaf mediatraining, waarna Jan Lievens in zijn sessie “Europees denken over de samenleving” toelichting gaf over het Rijnlandmodel en het Anglo-Amerikaanse model.

Steven Creyelman gaf een meer praktische sessie rond het opstellen (zowel inhoudelijk als qua lay-out) van folders en pamfletten. Na drie theoretische sessies was het hoog tijd voor wat lichaamsbeweging. Ondanks de hoge temperaturen stortten de VBJ’ers zich vol overgave in een wedstrijd baseball…

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31