Provincie Vlaams-Brabant

Kamer

Britt Huybrechts

Lijsttrekker Kamer

Britt Huybrechts, 25 jaar oud, behaalde een master in de geschiedenis en een educatieve master aan de KU Leuven. Tijdens haar studie was ze actief bij het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) in Leuven en heeft er in het 120ste levensjaar de rol van praeses vervuld. Vanuit haar sterke voorliefde voor de Vlaamse zaak en conservatieve, christelijke en westerse waarden zet Britt zich in tegen de vervreemding van de Vlaamse Rand en bij uitbreiding van heel Vlaanderen. Ze is ook bezorgd dat Vlaams-Brabant, als duurste provincie om
te wonen, voor sommigen onbetaalbaar wordt. Britt steunt het Vlaams Belang, omdat de partij volgens haar als enige de juiste oplossingen biedt voor de woningmarkt: het stoppen van massamigratie en het afschaffen van dure, onrealistische maatregelen zoals de verplichte renovatie bij aankoop van een huis.

Jonas Van Vaerenbergh

8ste plaats Kamer

Jonas Van Vaerenbergh, 30 jaar en woonachtig in Affligem, is sinds 2013 gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang. Als echtgenoot en vader van twee jonge kinderen ziet hij de Vlaamse Rand sterk veranderen. Het groene karakter staat zwaar onder druk door de verstedelijking, met alle negatieve gevolgen van dien. Ook op het gebied van veiligheid is een strenge aanpak van criminaliteit noodzakelijk om de rand rond Brussel opnieuw leebaar te maken. De Brusselse veiligheidsproblemen mogen geen voet aan de grond krijgen in Vlaams-Brabant. Hij is gemotiveerd om zich in te zetten voor de belangen van de bevolking om Vlaanderen weer van de gewone Vlaming te maken.

Evelien L'Ecluse

2de opvolger Kamer

Evelien L’Ecluse, 30 jaar oud, is geboren en getogen in Sint-Pieters-Leeuw in de Vlaamse Rand. Door de jaren zag ze haar omgeving transformeren. De regio wordt intensief bebouwd en beïnvloed vanuit Brussel, wat haar ontzettend diep raakt. Uit liefde voor haar streek is Evelien enorm gemotiveerd om het Vlaamse, typische karakter van het Pajottenland te behouden. Politiek heeft haar altijd geboeid, waardoor de stap naar het Vlaams Belang voor haar klein was. De partij biedt de beste visie op een ander en beter beleid, met waarden en normen die aansluiten bij de hare.

Louise Van der Jeught

8ste opvolger Kamer

Vlaams Parlement

Flor Scheys

13de plaats Vlaams Parlement

Flor Scheys, 18 jaar oud, woont in Diest en is de jongste kandidaat voor het Vlaams Belang in de komende parlementsverkiezingen. Momenteel studeert hij aan de faculteit rechten van de KU Leuven. Van jongs af aan was hij al bezig met politiek en zag hij zijn standpunten enkel goed vertegenwoordigd bij het Vlaams Belang. Hij heeft een sterke passie voor dierenwelzijn en het bevorderen van de Vlaamse landbouw. Geen enkele partij deelt op die domeinen zijn waarden zo goed als het Vlaams Belang. Daarom wil hij zich volop inzetten voor een mooiere toekomst met de enige Vlaams-nationalistische vrijheidspartij in het land.

Katrien De Mesel

17de plaats Vlaams Parlement

Katrien De Mesel, 29 jaar oud en woonachtig in Kapelle-op-den-Bos, is in haar vrije tijd een enthousiaste supporter van KV Mechelen. Professioneel gezien verricht zij administratief werk, maar van oorsprong is zij opgeleid als zorgkundige. De zorgsector ligt haar daarom nog altijd nauw aan het hart. Katrien streeft naar een mooie toekomst voor de jeugd en betere inclusie voor mensen met een beperking. Daarnaast vindt ze dat ouderen een waardevolle oude dag verdienen. Ze pleit voor het verlagen van de hoge wachttijden en facturen in de zorgsector, evenals de werkdruk voor zorgkundigen.

Soetkin Goderis

19de plaats Vlaams Parlement

Soetkin Goderis, 30 jaar oud, woont in het pittoreske Zemst. Ze geniet in haar vrije tijd enorm van haar gezin met twee jonge kinderen, die haar motiveren om zich in te zetten voor een beter Vlaanderen. Soetkin streeft naar een land waarin burgers zich niet vreemd voelen in hun eigen hoofdstad en waar veiligheid op straat vanzelfsprekend is. De betrokkenheid bij het Vlaams Belang heeft Soetkin van jongs af aan van haar vader meegekregen. Haar steun voor de partij is door de jaren heen alleen maar gegroeid. Ze pleit voor een aanscherping van het migratiebeleid, verbetering van de koopkracht en de aanpak van de overbevolking in gevangenissen. Soetkin gelooft sterk dat Vlaanderen weer van ons moet worden.

Matthis Philipsen

3de opvolger Vlaams Parlement

Matthis Philipsen, 18 jaar oud en student economie aan de KU Leuven, koos twee jaar geleden bewust om zich aan te sluiten bij het Vlaams Belang. Hij voelt dat de partij zijn belangen als jongere écht vertegenwoordigt. Gedreven door zijn passie voor ondernemen, die voortvloeit uit zijn studie, gaat Matthis resoluut voor een vrijer en vruchtbaarder ondernemersklimaat. Daarnaast is hij lokaal actief als voorzitter van Vlaams Belang Holsbeek, waar hij zich inzet voor de belangen van kleinere landelijke gemeentes. Zij worden veel te vaak over het hoofd gezien in Brussel.

Kenny Delien

8ste opvolger Vlaams Parlement

Kenny Delien is 27 jaar oud en akomstig uit Boortmeerbeek. Hij is lokaal erg actief en neemt zijn rol als secretaris serieus. Kenny streeft ernaar die rol verder te ontwikkelen tot lijsttrekker bij de lokale verkiezingen. Hij is zeer tevreden over de kansen die het Vlaams Belang biedt aan jongeren en is gemotiveerd om zich in te zetten voor de behoeften van de Vlamingen. Hij pleit voor een ander en beter beleid, iets waar de kiezer al lange tijd naar verlangt!

Steffie Van Bael

13de opvolger Vlaams Parlement