Over ons

Als politieke jongerenorganisatie van het Vlaams Belang heeft VBJ tot doel om jongeren meer vertrouwd te maken met de politieke stroming van het rechtse Vlaams-nationalisme in het algemeen en met het partijprogramma van het Vlaams Belang in het bijzonder. Recent heeft VBJ zijn missie en visie opnieuw gedefinieerd.

De Vlaams Belang Jongeren staan dan ook in voor de politieke en militante vorming van de jonge nationalisten die morgen het kader van het Vlaams Belang zullen uitmaken. De Vlaams Belang Jongeren proberen op een eigentijdse manier de jongeren te mobiliseren en te werven voor het Vlaams Belang. Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan die problemen waarmee vooral jonge mensen geconfronteerd worden: drugs, indoctrinatie in het onderwijs, onveiligheid op fuiven…

De toekomst van een partij hangt grotendeels af van het aantal en de kwaliteit van de jongeren die men kan motiveren. Sinds 1987 beschikt het Vlaams Belang over een nationaal gestructureerde en militante jongerenorganisatie die alle leden van het Vlaams Belang tot en met 30 jaar groepeert.

De tweejaarlijkse congressen bewijzen de ideologische inbreng van VBJ. De verschillende campagnes en acties bewijzen de slagkracht van VBJ. Eén van de hoogtepunten van een VBJ-werking is de jaarlijkse Zomeruniversiteit. De Vlaams Belang Jongeren zijn niet alleen een wervingsbasis voor het Vlaams Belang en een deur naar de partij, ze zijn ook en vooral dé militante speerpunt van het Vlaams Belang.

Iedereen die 30 jaar is of jonger kan lid worden. Als lid van VBJ ben je bovendien automatisch én gratis lid van Vlaams Belang. Voor slechts 6 euro (student) 12,5 euro (niet-student) krijg je het ledenblad Rebel!, word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten en kan je deelnemen aan onze activiteiten.