Provincie Limburg

Vlaams Parlement

Michiel Awouters

3de plaats Vlaams Parlement

Michiel Awouters, 29 jaar oud, woont met zijn vriendin in Halen. Hij studeerde maatschappelijk werk en politieke wetenschappen, en is nu medewerker voor de Kamerfractie Werk, Sociale Zaken en Pensioenen van het Vlaams Belang. Naast zijn politieke passie is hij actief in diverse sporten en geniet hij van lezen en reizen. Zijn engagement bij het Vlaams Belang is gevoed door een sterk gevoel van sociale rechtvaardigheid. Michiel ziet hoe de rechten van kwetsbare Vlamingen worden geschonden en hoe Vlaams belastinggeld oneerlijk wordt verdeeld. Hij gelooft dat het Vlaams Belang de enige partij is die deze problemen wil aanpakken en prioriteit geeft aan de lokale bevolking.

Mercina Claesen

5de plaats Vlaams Parlement

Mercina Claesen, 22 jaar oud, is woonachtig in Bilzen. Onlangs behaalde zij haar bachelor in sociale readaptatiewetenschappen en momenteel is ze druk bezig met het afronden van haar master in sociaal werk en beleid. Naast haar studieactiviteiten is Mercina regelmatig te vinden met een pintje in de hand op de Oude Markt in Leuven. Het is voor haar belangrijk dat iedereen zorgeloos kan uitgaan. Daarom pleit ze o.a. voor strengere straffen op zinloos geweld, en vindt ze dat veilig thuiskomen na een avondje uit vanzelfsprekend moet zijn. Meer nachtbussen in populaire uitgaansgebieden zouden daaraan kunnen bijdragen. Daarnaast heeft Mercina ook een sterke interesse in thema’s als armoede, onderwijs, welzijn, gezin en de jeugd.

Tom De Graeve

5de opvolger Vlaams Parlement

Tom Degraeve, 27 jaar oud, is geboren en getogen in Sint-Truiden. Hij is een hobbyfotograaf en sinds 2018 actief lid van het Vlaams Belang. Hij zet zich in voor mindervaliden en minder mobiele mensen, een groep die vaak vergeten en aan zijn lot overgelaten wordt. Tom gelooft sterk dat de zorg voor deze mensen prioriteit moet hebben en hij wil hun stem versterken binnen de gemeenschap en politiek.

Britt Huybrechts

11de opvolger Vlaams Parlement

Thor Haesen, 20 jaar oud en akomstig uit Dilsen-Stokkem, is student aan de Hogeschool UCLL, waar hij de lerarenopleiding secundair onderwijs in Heverlee volgt. Zijn betrokkenheid bij het Vlaams Belang stamt voornamelijk uit zijn passie voor onderwijs. Hij wil de administratieve lasten voor leerkrachten verminderen en het gebruik van invulboeken terugdringen. Die belemmeren volgens hem zowel de kwaliteit van het onderwijs als het creatieve proces. Thor stelt dat deze problemen niet alleen de leerkrachten raken, maar ook nadelig zijn voor de leerlingen. Zij ontvangen daardoor niet de nodige ondersteuning om kritisch en zelfstandig te denken.

Kamer

Britt Huybrechts

4de plaats Kamer

Patrick Vanparys, 27 jaar oud, woont in Sint-Truiden en werkt als scheepswerktuigkundige. Naast zijn baan is hij werkstudent rechten aan de KU Leuven. Hij is actief binnen het Vlaams Belang, en wordt sterk gedreven door zijn zorg over de toekomst van jonge werkende Vlamingen, een toekomst die hij onder het huidige beleid ziet verslechteren. Patrick gelooft dat enkel het Vlaams Belang krachtige antwoorden biedt op de existentiële vragen van zijn generatie, met voorstellen als lagere belastingen op arbeid, een pensioensysteem gebaseerd op gewerkte uren, een streng migratie- en integratiebeleid, en het herstel van recht en orde. Zo wil hij de toekomst van deze en volgende generaties veiligstellen tegen de talloze bedreigingen van dit moment.

Britt Huybrechts

1ste opvolger Kamer

Jorn Vanspauwen, 25 jaar oud en woonachtig in Zutendaal, is opgeleid als zorgkundige en heeft vier jaar ervaring in dit vakgebied. Momenteel werkt hij als provinciaal medewerker voor het Vlaams Belang. Zijn politieke betrokkenheid vertrekt vanuit zijn passie voor jonge Vlamingen en zijn vastberadenheid om Vlaamse onahankelijkheid na te streven, een van zijn drijfveren binnen VBJ en het Vlaams Belang. Naast zijn werk is Jorn actief in fitness en volleybal, waarmee hij naast een bom aan energie ook zijn geest scherp houdt, volledig volgens het principe van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.