Provincie West-Vlaanderen

Vlaams Parlement

Tom Lamont

5de plaats Vlaams Parlement

Tom Lamont, 29 jaar oud, woont in Oostende, ook bekend als de koningin der badsteden. Zijn interesse en betrokkenheid bij politiek begon al op jonge leeftijd, eerst via de Vlaams-nationalistische studentenvereniging KVHV en later bij VBJ, waar hij nu ondervoorzitter is. Als jonge vader van twee kinderen streeft Tom ernaar dat gezinnen zelfstandig iets kunnen opbouwen in het leven. Werk, economie en mobiliteit zijn thema’s die hem bijzonder aangaan. Ondanks zijn drukke werk- en gezinsleven maakt hij wekelijks tijd vrij voor sport en ontspanning.

Remko Quidousse

3de opvolger Vlaams Parlement

Remko Quidousse, 25 jaar oud, woont in Kortrijk en werkt sinds eind 2019 voltijds voor het Vlaams Belang. Zijn hele leven heeft hij zich ingezet in het Vlaamse jeugdwerk, zowel binnen de jeugdbeweging als door engagement in een jeugdhuis. Deze ervaringen richtten zijn aandacht op kwesties die belangrijk zijn voor jongeren, zoals het veiligheidsgevoel op straat, tijdens het uitgaan en op de speelplaats. Remko wil zich ook inzetten voor een betere ondersteuning van het huidige Vlaamse Jeugdwerk, aangezien hij vaststelt dat de jeugd niet alleen weinig vertrouwen heeft in het huidige beleid maar ook onvoldoende inspraak krijgt. Ook jongeren hebben een ander en beter beleid nodig!

Gil Bonnez

4de opvolger Vlaams Parlement

Gil Bonnez is 27 jaar en ziet in het Vlaams Belang het enige alternatief na decennialang wanbeleid door de syteempartijen. De gewone Vlamingen werken zich te pletter om bodemloze Waalse putten te vullen. Het is tijd voor een nieuw verhaal waar onze mensen op de eerste plaats komen. Voor welk Vlaanderen wil Gil zich met hart en ziel inzetten? Een Vlaanderen waar werken en ondernemen beloond wordt, een gezonde mix in de work-lifebalance heerst, waar gezinnen zonder financiële zorgen aan een gezin kunnen beginnen, en waar we baas zijn over onze eigen grenzen.

Kamer

Christina Van Belle

9de plaats Kamer

Jonathan Haeyaert

3de opvolger Kamer

Jonathan Haeyaert, 24 jaar oud en wonend in Brugge, verdeelt zijn tijd tussen zijn baan en zijn betrokkenheid bij Vlaams Belang Jongeren. Wanneer hij niet met politiek bezig is of aan het werk is, vind je hem op de tribunes van Club Brugge. Tijdens zijn studie had hij een sterke interesse in media in al zijn vormen. Met zijn betrokkenheid wil Jonathan de aandacht vestigen op de zogenaamde neutrale traditionele media. Hij pleit ervoor dat de media terugkeren naar objectieve verslaggeving en niet langer politiek correcte verhalen verspreiden over onderwerpen zoals “jongeren”, het klimaat of de Europese Unie.

Bo Malengier

4de opvolger Kamer

Martijn De Maesschalck

7de opvolger Kamer

Martijn De Maesschalck, 19 jaar oud, woont in het landelijke Ingooigem. Hij is PR-verantwoordelijke in het nationaal bestuur van VBJ en aangesloten bij KVHV-Gent. Als student rechten kent hij de verzuchtingen van studenten en jongeren zeer goed. Volgens hem is het daarom hoog tijd dat beleidsmakers naar hen luisteren en een beleid voeren op maat van de jeugd in plaats van te regeren vanuit een ivoren toren. De wil om zaken te veranderen ten voordele van zijn generatie heeft hem gemotiveerd om de politiek in te stappen. Zoals de partijoprichter Karel Dillen vaak zei: “Opstand is Ereschuld”.