VOLG ONS OOK OP:

Waalse sukkelaars en Vlaamse bruten

Nieuws • 30 maart 2014

“Poetin annexeerde de Krim. Hollande moet Wallonië inlijven.” Eric Brunet, een omstreden Franse radiopresentator, columnist en essayist schreef deze woorden begin deze week in een opiniestuk in het rechtse weekblad valeurs actuelles. Uiteraard juichen wij als Vlaams Belang Jongeren elk initiatief toe dat leidt tot een onafhankelijk Vlaanderen, maar de motivatie van Brunet is echt wel lachwekkend.

‘Zo moeilijk is dat niet. Onze president beschikt over het zesde sterkste leger ter wereld. Hij moet gewoon de Schelde oversteken en onze vier miljoen Franstalige broeders bevrijden van het Vlaamse juk’, raaskalt Brunet. Hij noemt de Vlamingen bruten, die de Walen onderdrukken. ‘Ze zoeken ons echt.’

Elk jaar vloeit er 16 miljard euro aan Vlaamse transfers richting Wallonië, Franstaligen kunnen in het Nederlandstalig gerechtelijk arrondissement procederen voor Franstalige rechters, de taalwetgeving in Brussel wordt door de Franstaligen aan hun laars gelapt. U ziet het: de Franstaligen worden door ons, Vlaamse bruten, onderdrukt. We zouden bijna medelijden krijgen.

Dit jaar herdenken we 100 jaar Groote Oorlog, of de oorlog waarin Vlaamse soldaten aan het front bevelen moesten opvolgen van Nederlands onkundige officieren die ze niet begrepen. Op de eerste Nederlandstalige versie van de Belgische grondwet was het wachten tot in 1967. Het zijn feiten die Brunet wellicht niet weet, gezien veel Fransen zich voor hun beeldvorming over België baseren op haatkranten als La Libre Belgique en Le Soir.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.