VOLG ONS OOK OP:

VBJ pleit voor ‘heimweepremie’ op Vlaams Belang-congres

Persberichten • 10 april 2011

‘Aanpassen of opkrassen’ moet worden bijgeschaafd

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) willen een heimweepremie en gratis vervoer voor allochtonen die terugkeren naar het land van herkomst. Dat zal blijken op het nationaal partijcongres van het Vlaams Belang, zondag 10 april aanstaande in de Zuiderkroon te Antwerpen.

Het VBJ-voorstel moet een einde maken aan de theorie van het aanpassen of terugkeren. Alsmaar meer woonwijken bestaan voor het gros uit inwoners van een andere etnische origine. Ook de grootsteden kennen eenzelfde fenomeen, zoals Antwerpen, waar 2 op de 3 kinderen allochtoon is. Met dergelijke cijfers is elk integratiebeleid vanzelfsprekend bij voorbaat kansloos. Daarnaast moet worden vastgesteld dat het jarenlange verhaal van de multiculturele samenleving een peperdure mislukking is.

Voor VBJ is het tijd voor een andere aanpak en moet de theorie van het aanpassen of opkrassen worden bijgeschaafd. Het huidige integratiebeleid faalt over de hele lijn en beperkt zich veelal tot het dweilen met de kraan open. Een strikt en gefundeerd remigratiebeleid is dan ook meer dan ooit aan de orde.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.