VOLG ONS OOK OP:

VBJ demonstreert voor ‘Recht op veilig fuiven!’

Persberichten • 03 november 2010

Op zaterdag 6 november aanstaande demonstreren de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) in Zelzate voor het recht op veilig fuiven. Aanleiding is het incident van het afgelopen weekeinde, waarbij leden van de plaatselijke Chiro-jeugdbeweging het slachtoffer werden van geweld.

Een notoir clubje herrieschoppers, ook wel gekend als de zogenoemde ‘Colruyt-bende’, zakte zaterdagavond af naar een fuif van de jeugdbeweging om er naar slechte gewoonte keet te schoppen. Toen het veiligheidspersoneel hen de toegang weigerde, belde het groepje doodleuk de politie om te melden dat ze bedreigd werden door de Chiro-leiders.

Zondagochtend kwam het echter tot een nieuwe confrontatie. De bende had het deze keer gemunt op de afbraakploeg en trok gewapend naar de plaats van de fuif.  Een oud-leider werd neergestoken en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zo’n tiental allochtone jongeren werden opgepakt, maar liepen de dag nadien weer gewoon rond op vrije voeten.

De plaatselijke afdelingen van het Vlaams Belang trekken al maanden aan de alarmbel om het geweld op fuiven aan te kaarten. Ook VBJ is vragende partij voor een kordate en dus harde aanpak en hield de voorbije maanden meerdere pamflettenacties in de streek. ‘Voor het recht op veilig fuiven!’ was telkens de boodschap, iets wat jammer genoeg tot op vandaag brandend actueel blijft.

De demonstratie, die gebeurt in samenwerking met Voorpost en Vlaams Belang, vindt plaats aan het heem van de Chiro Brug (Leegstraat 99/101) te Zelzate. Het vertrek is voorzien om 14 uur.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31