VOLG ONS OOK OP:

[PM] Zwarte Piet moet zwart blijven!

Persberichten • 15 november 2014

Het begint stilaan een gewoonte te worden: eens het Sinterklaasfeest nadert, schieten bepaalde sujetten in Nederland in een discriminatiekramp. Zwarte nieuwkomers voelen zich namelijk geviseerd en gediscrimineerd door de aanwezigheid van Zwarte Piet.

Jammer genoeg is deze kwalijke modetrend ook reeds naar Vlaanderen overgewaaid. Wouter Van Bellingen, de nieuwe directeur van het minderhedenforum, stelt immers dat Zwarte Piet gedoemd zou zijn te verdwijnen. Ook onruststoker Dyab Abou Jahjah stelt dat hij met zijn Movement X de strijd met Zwarte Piet zal aanbinden.

Zowel Jahjah als Van Bellingen pleiten voor een “constructief debat” omtrent het “probleem” Zwarte Piet. De Vlaams Belang Jongeren vinden zo een debat totaal overbodig en zijn bij monde van waarnemend voorzitter Reccino Van Lommel duidelijk: “Het organiseren van een “debat” omtrent Zwarte Piet speelt enkel in de kaart van zij die onze tradities willen fnuiken. Nadat de kerstboom en de Kerstman reeds uit gemeentehuizen werden geweerd wegens beledigend voor moslims, moeten we ons ervoor hoeden nóg meer terrein prijs te geven op het bord van onze waarden, normen en tradities.”

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen toekomstige events.