VOLG ONS OOK OP:

[PM] VBJ aangeslagen door overlijden Joris Van Hauthem

Persberichten • 25 maart 2015

Vandaag vernamen de Vlaams Belang Jongeren het droevige en hartverscheurende nieuws dat collega en kameraad Joris Van Hauthem overleden is. Op een nog veel te jonge leeftijd, 51 jaar, is hij van ons heengegaan.

Joris was tijdens zijn studentenperiode actief bij de Vlaams-nationale studentenvereniging NSV. Als jonge idealist startte hij zijn carrière bij het Vlaams Blok om de partij ruim 25 jaar te vertegenwoordigen in tal van parlementen.

Maar ook bij de Vlaams Belang Jongeren kon Joris op heel veel respect rekenen. Joris heeft doorheen zijn carrière onze jongerenorganisatie hoog in het vaandel gedragen. Hij wist vele jongeren te overtuigen en enthousiasmeren om voor het Vlaams Blok / Vlaams Belang te kiezen en mee te strijden voor Vlaamse Onafhankelijkheid. Spijtig genoeg heeft Joris deze grote droom zelf geen werkelijkheid zien worden. Maar wij zetten met zijn allen dezelfde mooie droom verder met Joris in onze gedachten.

Joris heeft velen onder ons ook de nodige vorming gegeven om ervoor te zorgen dat we staan waar we nu staan. In de laatste jaren steunde hij voluit de nood aan verjonging en vernieuwing binnen de partij en konden we steeds op alle vlakken op zijn steun rekenen. Hiervoor zijn de Vlaams Belang Jongeren Joris enorm dankbaar.

Wij nemen dus net als onze moederpartij afscheid van een mentor en voorbeeld voor velen, een man die door vriend en vijand erkend werd voor zijn ijzersterke dossierkennis en warme persoonlijkheid.

Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe tijdens deze dagen van diepe rouw.

Reccino Van Lommel
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31