VOLG ONS OOK OP:

[PM] Gechoqueerd door bestaan zwarte lijst

Persberichten • 24 oktober 2013

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zijn verbolgen over de zwarte lijst van de politie die Filip Dewinter vandaag bekend maakte. Hierin wordt VBJ omschreven als een extremistische en gewelddadige groepering.

“Democratie onwaardig”

Het is een democratie onwaardig wanneer politiediensten een jongerenorganisatie van een democratische partij volgen. Dit zijn praktijken die thuis horen in tijden van de Sovjet Unie. Door deze zwarte lijst plaatsen de Belgische politiediensten VBJ op dezelfde lijn als Al-Qaida en de Hells Angels. Ontoelaatbaar.

“Ook VBJ-leden op Belgische stasi-lijst”

Actieve individuele leden van VBJ worden ook geregistreerd. Het nut van zo een stasi-lijst is voor ons maar schimmig. We vrezen het ergste wanneer deze lijst in verkeerde handen valt. Het is niet omdat wij met onze acties vaak de nagel op de kop slaan dat onze leden gevolgd moeten worden.

“Parlementaire vragen laten stellen”

VBJ vraagt dan ook aan de federale verkozenen van het Vlaams Belang om over deze uitgelekte lijst parlementaire vragen te stellen. Onze organisatie als een extremistische en gewelddadige groepering omschrijven is voor ons een brug te ver.

Met vriendelijke groeten,

Tom Van Grieken
voorzitter VBJ
+32 477 18 91 42
tom.vangrieken@vbj.org

 

Stasi-lijst-twitter

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31