VOLG ONS OOK OP:

[PM] De laatste vreugdekreet

Persberichten • 21 oktober 2015

De Vlaams Belang Jongeren voerden op woensdag 21 oktober actie bij ‘De Vreugdekreet’, het standbeeld van Mariëtte Teugels op het Plaisanceplein in Mechelen. Om de grote druk die de massale immigratiestromen op onze cultuur uitoefenen aan te klagen, kleedden zij het standbeeld symbolisch aan met een boerka.

De actie kwam er naar aanleiding van enkele gebeurtenissen in het buitenland. Zo werden er in Duitsland twee standbeelden verwijderd uit de buurt van een oud ziekenhuis waar 2000 asielzoekers zouden opvangen worden. “De asielzoekers zouden immers aanstoot kunnen nemen aan het paar”, aldus de verantwoordelijken. In Oostenrijk kregen de ouders van schoolgaande meisjes de raad om hun dochters maar best geen ‘uitdagende’ kledij te laten dragen… om nabij gehuisveste asielzoekers niet op verkeerde gedachten te brengen. Uit Nederland bereiken ons gelijkaardige berichten.

Ook in dit land werden er in het verleden maatregelen getroffen om nieuwe Belgen niet tegen de borst te stoten. Met name het verwijderen van kerstbomen in publieke ruimtes, het wegnemen van varkentjes uit speelgoedboerderijen, het aanbieden van halalvoedsel op scholen, gescheiden zwemuren voor mannen en vrouwen,… De lijst is eindeloos. Het moge duidelijk zijn: naast op onze sociale zekerheid, wegen de vele gelukzoekers ook op onze cultuur en op die manier ook op onze individuele vrijheid. De massale toestroom van nieuwe asielzoekers belooft wat dat betreft ook voor de toekomst niet veel goeds.

De Vlaams Belang Jongeren zijn van oordeel dat dit een zorgwekkende evolutie is. Enkele jaren geleden kreeg het standbeeld “de Vreugdekreet” als ludieke grap nog een bikini aan. Indien er geen beleidswijziging komt, zal dat in de toekomst misschien een boerka worden.

Reccino Van Lommel
voorzitter Vlaams Belang Jongeren

foto mechelen

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31