VOLG ONS OOK OP:

[PM] Capaciteitsprobleem in Brussels Nederlandstalig Onderwijs: aanslag op de vrijheid van onderwijs

Persberichten • 04 november 2014

Uit de cijfers van het Lokaal Overlegplatform (LOP) blijkt dat niet minder dan 1.291 kinderen geen plaats vonden in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Heel wat van de gedupeerden zijn bovendien Nederlandstalige kinderen, wat enkel maar schrijnend kan genoemd worden. De Vlaamse Gemeenschapscommissie verzaakt hierdoor aan een van zijn kerntaken: onderwijs voorzien voor de eigen (Nederlandstalige) gemeenschap.

De grote oorzaak van dit gebrek is het zogenaamde GOK-decreet. Dankzij dit GOK-decreet wordt het Nederlandstalige onderwijs in Brussel overspoeld wordt door anderstalige leerlingen en blijven vele Nederlandstalige leerlingen in de kou staan.

De Vlaams Belang Jongeren pleiten er dan ook bij monde van Brussels VBJ-verantwoordelijke Bob De Brabandere voor om dit GOK-decreet per direct af te schaffen. Er moet in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel een 100% voorrangsregel komen voor Nederlandstalige kinderen. Pas als er dan nog plaats over zou zijn, kunnen die opgevuld worden door Anderstalige leerlingen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31