VOLG ONS OOK OP:

Klimaat van angst in Vlaanderen

Nieuws • 05 februari 2015

Vlaanderen wordt sinds de aanslag op Charlie Hebdo en het oprollen van de terreurcel in Verviers om de haverklap opgeschrikt door de ene na de andere bommelding. Brussel, Dendermonde, Hamme, Aalst,… Allen hebben zij reeds de twijfelachtige eer gehad om de pagina’s van onze kranten te sieren met nieuws van een valse bommelding. Deze valse bommeldingen, gecombineerd met verschillende concrete bedreigingen die niets aan de verbeelding overlaten uit IS-hoek, zorgen er voor dat islamitische terroristen stilaan krijgen wat ze willen: een klimaat van angst.
De reële angst die bij de bevolking leeft wordt er ook niet op vooruit geholpen als we moeten vaststellen dat de vroegere kartelpartners en huidige coalitiepartners CD&V en N-VA vechtend over straat rollen, in plaats van daadwerkelijk stappen te ondernemen om de veiligheid van onze burgers trachten te garanderen. Dat CD&V militanten mits een brief oproept om via sociale media vragen te stellen bij de militaire aanwezigheid op straat (thans een besluit van de Federale regering), is niet minder dan beschamend en vooral: weinig geruststellend. Het is voor de gemiddelde Vlaming pijnlijk duidelijk geworden dat in dit land zelfs de uitvoering van de eenvoudigste beveiligingsmaatregelen resulteert in politieke spelletjes. Politieke spelletjes waarvoor het Vlaams Belang in tegenstelling tot N-VA altijd bedankt heeft.

De veiligheidsmaatregelen die voorlopig getroffen zijn, zijn overigens veel te schaars. Indien men het probleem van islamterrorisme op langere termijn wil oplossen, zal men het probleem bij de wortels moeten aanpakken. Eerst en vooral moet men het kaf van het koren durven scheiden. Brussels Parlementslid Dominiek Lootens eiste terecht dat men in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alle moskeeën zou laten doorlichten door onafhankelijke deskundigen. Moskeeën waar opruiende taal tegen ons land wordt verkondigd, moeten onherroepelijk gesloten worden. Vandaag is er enigszins toezicht door de Moslimexecutieve, maar dat kan men bezwaarlijk een objectief toezicht noemen. Overigens pleitte het Vlaams Belang reeds op zijn Brusselcongres in december 2013 voor de oprichting van een Islamobservatorium in Brussel om de toenemende radicalisering in kaart te brengen. Vandaag de dag is weer aangetoond dat het Vlaams Belang jammer genoeg alweer gelijk had.

Op langere termijn zal men nog meer moeten ondernemen, willen we onze maatschappij behoeden voor erger. Dat betekent dus concreet dat de massa-immigratie moet stopgezet worden, liever vandaag dan morgen. Het is immers duidelijk dat het multiculturele sprookje ten einde gelopen is. “En ze leefden nog lang en gelukkig”, is echter niet de laatste zin in het verhaal. Het ballonnetje dat ‘jongeren’ radicaliseren omwille van het feit dat ze slachtoffer zijn van racisme of discriminatie in onze samenleving werd immers vakkundig doorprikt door criminologe Marion Van San. Zij toonde aan dat ‘jongeren’ die radicaliseren vaak ‘jongeren’ zijn uit de middenklasse die hier alle kansen kregen. Het fabeltje dat meer integratie een oplossing zou bieden is dus bij deze afgelopen. De Vlaams Belang Jongeren zijn duidelijk: niet méér integratie, maar géén (massa-)immigratie!

Reinoud Van Stappen

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.