VOLG ONS OOK OP:

[PM] Jong rechts in Europa verenigt zich

Persberichten • 27 september 2013

Op het Europafeest dat het Vlaams Belang op zondag 29 september organiseert zal YEAH (Young European Alliance for Hope),  een nieuwe rechtse Europese jongerenorganisatie, boven de doopvont gehouden worden. YEAH is een officiële samenwerking van:
– Front de la Jeunesse (FNJ) uit Frankrijk
– Ring Freiheitlicher Jugend (RFJ) uit Oostenrijk
– Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) uit Zweden
– Vlaams Belang Jongeren (VBJ) uit Vlaanderen.

Huidige EU loopt verkeerd en blijft verkeerd lopen

Ondanks de diverse politieke culturen en achtergronden zijn de verschillende jongerenorganisaties het er over eens dat het met de  Europese Unie zoals we die nu kennen de verkeerde richting uitgaat. Het overgrote merendeel van de binnenlandse wetgeving is vandaag de dag immers niet meer dan een omzetting van EU-richtlijnen. Wat is Vlaamse onafhankelijkheid nog waard wanneer we onze eigen wetten niet meer kunnen bepalen? Wat zijn we met onafhankelijkheid wanneer we onze eigen grenzen niet meer kunnen bewaken of niet meer de ruimte krijgen om ons eigen economisch beleid uit te stippelen? Het antwoord is duidelijk: niets!

Voor een Europa der naties

YEAH bevestigt zijn geloof in de natiestaat en pleit voor een ‘Europa der Naties’ als een samenwerkingsverband van soevereine staten, waarbij eenieder baas in eigen land blijft.

Graag nodigen wij u uit op het panelgesprek dat zondag aanstaande plaatsvindt om 13 uur en waarop de vertegenwoordigers van de verschillende Europese jongerenorganisaties hun visie op Europa zullen toelichten. Naast de jongerenvoorzitters van de respectievelijke partijen bevindt zich onder de genodigden ook Marion Le Pen, jonge belofte van het FN.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31