VOLG ONS OOK OP:

Het wanbeleid van intercommunale Ivarem

Nieuws • 21 december 2010

Ivarem, een intercommunale voor afvalverwerking uit de regio Mechelen-Lier, heeft bij de gemeentebesturen een aanvraag ingediend voor een bijkomende financiële injectie van ettelijke miljoenen euro’s. Daarmee hoopt de organisatie het aanslepende verlies te kunnen wegwerken.

Voor de Vlaams Belang Jongeren uit de regio kan het niet langer dat de gevolgen van het jarenlange wanbeleid van Ivarem naar de inwoners wordt doorgeschoven. “Om de verliezen op te vangen, passeert Ivarem zelfs twee maal langs de kassa: één keer door een lening aan te gaan die gewaarborgd wordt door de gemeenten en een tweede keer door simultaan op verschillende plaatsen de prijs van afvalverwerking te verhogen,” stelt regionaal VBJ-voorzitter Ken Radulescu in een persmededeling. “Eerder dit jaar overhandigde VBJ regio Mechelen-Lier ook al hun jaarlijkse ‘rotte-ei-trofee’ aan algemeen directeur Jos Boeckx vanwege de aanhoudende problemen van het diftarsysteem in de regio. VBJ vroeg Ivarem toen reeds om verstandiger met het belastinggeld om te springen, maar die boodschap is duidelijk in dovemansoren gevallen.”

VBJ bleef niet bij de pakken zitten en hield vrijdagavond een nieuwe actie om het wanbeleid en winstbejag van Ivarem aan de kaak te stellen. Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering, die plaatsvond in de business seats van KV Mechelen, hing een delegatie van VBJ een spandoek op aan de inkom van het voetbalstadion met de duidelijke boodschap ‘Ivarem wanbeleid. Stop het profijt!’. De actie werd onder meer opgenomen in een nieuwsuitzending van RTV, de tv-zender uit de regio. De reportage kan je hier bekijken.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31