VOLG ONS OOK OP:

Gratis soepbedeling aan voedselbank

Nieuws • 15 december 2010

Tijdens de winterkoude krijgen asielzoekers alle aandacht van politiek en media. Het non-beleid van deze en voorgaande regeringen heeft ervoor gezorgd dat de situatie dermate is geëscaleerd dat niet alle asielzoekers van opvang kunnen worden voorzien. Terwijl met veel poeha naar bijkomende opvang wordt gezocht, lijkt men wel eens te vergeten dat ook al maar meer Vlamingen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en zelfs onder de armoedegrens leven.

Voor VBJ is de huidige situatie onaanvaardbaar: de asielkraan moeten dringend worden dichtgedraaid! VBJ eist dan ook dat de heren en dames politici hun verantwoordelijkheid nemen en het armoedeprobleem in eigen land op een kordate manier aanpakken. Armoede bestaat immers ook bij ons!

Om deze eis kracht bij te zetten, organiseerden de Vlaams Belang Jongeren uit de regio Leuven, in samenwerking met de lokale Vlaams Belangafdeling, een gratis soepbedeling aan de voedselbank in Diest. Een actie die naar verluidt bijzonder geapprecieerd werd. De actie komt er in navolging van eerdere initiatieven waarbij VBJ het armoedeprobleem in Vlaanderen op de kaart wil zetten.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.