VOLG ONS OOK OP:

‘Genoeg gechanteerd, wanneer gerepatrieerd?’

Nieuws • 20 april 2012

De studentenvereniging NSV! hield aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een protestactie onder de noemer ‘Genoeg gechanteerd, wanneer gerepatrieerd?’. Aanleiding zijn 23 illegalen die onderdak krijgen in de universiteit en met een hongerstaking een verlengd verblijf in dit land willen afdwingen.Ook VBJ was bij de actie aanwezig.

“Dit soort acties zijn pure chantage om medelijden op te wekken bij de rest van de bevolking, maar laat ons duidelijk dat chantage nooit aanleiding kan zijn voor regularisatie. Hieraan toegeven zal meer dan ooit leiden tot een massale toestroom van illegalen”, waarschuwt de praetor van NSV!-Brussel Vincent Baggerman. “Deze mensen kregen het bevel om het land te verlaten. Toch verschaft een instelling als de VUB hen onderdak. Op een universiteitscampus horen studenten thuis en geen illegalen.”

De enige aanvaardbare oplossing is volgens de NSV! een onmiddellijke uitwijzing van alle hongerstakers. “Het jarenlange lakse beleid betreffende asiel en migratie heeft ervoor gezorgd dat ons land een toevluchtsoord is geworden voor mensen uit de hele wereld, dit met dramatische gevolgen voor onze sociale zekerheid. Het is nu aan de Belgische staat om hier een krachtig signaal tegenover te zetten. Mensen die gebruik maken van dit soort immorele acties zijn we liever kwijt dan rijk. Illegaliteit is en blijft een misdrijf.”

Acties als deze kunnen we als VBJ alleen maar toejuichen. We wensen de jongens en meisjes van de NSV! nog veel succes.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31