VOLG ONS OOK OP:

België beeft: Vlaamse jongeren, laat je horen!

Persberichten • 30 augustus 2010

De crisis van de Belgische instellingen duurt onverminderd voort, het land staat op de helling. Nu zelfs de PS geen uitweg ziet en de koning niet beschikt over een plan-B, staat België meer dan ooit synoniem voor de chaos.

‘Laat je horen voor een republiek Vlaanderen!’, dat is de oproep van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) die de komende weken en maanden Vlaanderen doorkruist. De boodschap is duidelijk:

Voor de Vlamingen is deze situatie niet langer houdbaar. Hoog tijd om het federale pad te verlaten en voluit te gaan voor een onafhankelijk Vlaanderen. En aangezien monarchie niet rijmt op democratie – een volk hoort immers zelf het staatshoofd te kiezen – pleit VBJ voor een republiek. Een republiek Vlaanderen is geen utopie, maar een volwaardig alternatief dat binnen handbereik ligt.

Met de start van het nieuwe schooljaar zal VBJ uitdeelacties houden aan diverse schoolpoorten in Vlaanderen. Op die manier wil VBJ het pleidooi voor een Vlaamse republiek kracht bijzetten en worden jongeren tegelijkertijd warm gemaakt om zich actief in te zetten voor de Vlaamse zaak.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31