VOLG ONS OOK OP:

Armoede bestaat ook bij ons!

Nieuws • 14 november 2011

Zowat één op zeven mensen in dit land stelt het met minder dan 966 euro netto per maand en leeft bijgevolg onder de armoedegrens. Naast de import van armoede via migratie, die goed is voor zowat de helft van de uitkeringen, zijn er ook heel wat autochtonen die zich in schrijnende armoede bevinden.

Ondertussen zamelen humanitaire organisaties als 11.11.11. traditioneel geld in voor armoedeprojecten ver buiten onze landsgrenzen. Elk jaar worden zo honderdduizenden euro’s versast naar bestemmingen waar velen onder ons het raden naar hebben.

Zoals elk jaar houdt VBJ begin november verschillende plakacties om ook aandacht te vragen voor de armoede bij ons. Daarnaast steunt VBJ het Z11Z11Z11-initiatief van Voorpost, dat hulp biedt aan minderbedeelde Vlamingen en waarbij kerstpakketten verdeeld worden naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.

Wie zelf een steentje wil bijdragen, kan dat door een vrijblijvende bijdrage te storten op rekening 979-6541828-56 van vzw Voorpost (met duidelijke vermelding ‘Z11Z11Z11’). Je kan ook een affiche ‘Armoede bestaat ook bij ons!’ aanvragen via het nationaal VBJsecretariaat, op het nummer 02/219 27 28 of via info@vbj.org.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31