VOLG ONS OOK OP:

50 jaar immigratie – 50 jaar kapitalisme

Nieuws, Opinie • 27 februari 2014

De jaren ’60 waren ongetwijfeld bloeijaren met eindeloos optimisme naar een gouden toekomst vol mogelijkheden voor een generatie. De tweede wereldoorlog lag 15 jaar in het verleden en de economie was volledig hersteld en groeide spectaculair. Zo spectaculair zelfs dat dit gepaard ging met de nodige groeipijnen zoals onder meer een “tekort” aan arbeidskrachten. Dit resulteerde in sterk stijgende lonen voor de arbeiders, een ongewenst effect voor de bedrijfsleiders. Het waren dan ook de grote westerse bedrijven die reeds voor de verschillende overheden massaal gingen rekruteren in landen als Marokko en Turkije. De arbeidsmigratie was geboren…

Ook vandaag nog blijft er een onophoudelijke stroom gelukszoekers onze Europese landen overspoelen. Echte economische groei met echte jobcreatie is al lang verleden tijd maar de loonconcurrentie met de vreemdelingen is nooit verdwenen, integendeel… Door de exponentiële groei van nieuwe vreemde arbeidskrachten worden onze eigen arbeiders gewoon uit de markt gezet wegens “te duur” met als bekendste voorbeeld de truckers. De lonen (in termen van koopkracht) van onze laaggeschoolden neemt door deze concurrentie drastisch af. Waar vroeger een Vlaams arbeidersgezin een huis kon kopen met één enkel inkomen is dit nu zelfs onmogelijk geworden voor een tweeverdieners-gezin in een (asociaal, maar beter betaald) ploegenstelsel.

De grote bedrijven hebben gekregen wat ze wilden: winstoptimalisatie door verlaagde lonen, de gewone Vlaming is echter de dupe. Voor de Vlaams Belang jongeren is het dan ook duidelijk: om onze eigen jeugd een toekomst te geven – en dan vooral de laagst geschoolden die het kwetsbaarste zijn voor de gevolgen van immigratie- is een immigratiestop nodig. Niet enkel om onze cultuur te beschermen maar vooral om de toekomst van onze generatie veilig te stellen. Basisvereisten als werk, een eigen huis, een betaalbare sociale zekerheid en pensioen zijn enkel mogelijk als we ons tegen deze arbeidsstromen verzetten.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.