VOLG ONS OOK OP:

11/11: Armoede bestaat ook bij ons!

Nieuws • 11 november 2010

Vandaag is het 11 november. Net als vorige jaren wil VBJ van deze dag gebruik maken om aandacht te vragen voor het armoedeprobleem in Vlaanderen. Steeds meer Vlamingen kunnen basisuitgaven als energie of huishuur niet meer betalen. Een nog grotere groep dreigt bij de minste financiële tegenslag weg te zakken onder de armoedegrens. OCMW’s worden naar eigen zeggen overspoeld met aanvragen maar hebben middelen tekort om iedereen verder te helpen.

Terwijl zowat 1 op de 7 Vlamingen kampt met armoede, zamelen humanitaire organisaties als 11.11.11. traditioneel geld in voor armoedeprojecten ver buiten onze landsgrenzen. Elk jaar worden zo honderdduizenden euro’s versast naar bestemmingen waar velen onder ons het raden naar hebben.

VBJ houdt dezer dagen verschillende plakacties (zoals op onderstaande foto’s uit Duffel) om ook aandacht te vragen voor de armoede bij ons. Daarnaast steunt VBJ het Z11Z11Z11-initiatief van Voorpost, dat hulp biedt aan minderbedeelde Vlamingen en waarbij kerstpakketten verdeeld worden naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.

Wie zelf een steentje wil bijdragen, kan dat door een vrijblijvende bijdrage te storten op de rekeningnummer 979-6541828-56 van vzw Voorpost (met duidelijke vermelding ‘Z11Z11Z11’). Je kan ook een affiche ‘Armoede bestaat ook bij ons!’ aanvragen via het nationaal VBJ-secretariaat, op het nummer 02/219 27 28 of via info@vbj.org.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31