VOLG ONS OOK OP:

Nacht van de Militant 2011 te Gent

Nieuws • 08 november 2011

Op 4 november hielden de Vlaams Belang Jongeren een eerste Nacht van de Militant. Het decor was de prachtige crypte van de Sint-Pietersabdij in Gent.

De avond startte met een kruisverhoor onder leiding van Marina Van den Berghe, VBJ-voorzitter van afdeling Gent. Filip Dewinter moest door omstandigheden verstek geven, waardoor Gents Kamerlid Tanguy Veys als enige alle kritische vragen moest incasseren. Geen enkel onderwerp werd daarbij geschuwd.
Aansluitend werden de deuren geopend met een verenigingenmarkt. Naast de VBJ-stand waren ook NSV!, KVHV, NJSV, de Flandriens (VVB),TAK, Voorpost,’t Pallieterke, Rechts Actueel en Radio Rapaille present.

Een wedstrijdje was het ideale instrument om het ‘militantisme’ te meten. Uiteindelijk behaalde Voorpost de beste resultaten. Het ontving een tegoed van 250 euro, te innen bij de eerstvolgende boete ten gevolge van een ‘actie voor de goede zaak’.

De avond werd verdergezet met enkele panelgesprekken. Deelnemers van het eerste gesprek ‘Militantisme en Media’ waren hoofdredacteur van ‘t Pallieterke Karl Van Camp, hoofdredacteur van RechtsActueel Yves Pernet en Steven Bosselaers van Radio Rapaille. Moderator van dienst was Thierry Van Roy. Bert Deckers nam het tweede gesprek voor zijn rekening: ‘Militantisme en Jongeren’. Hier kwamen Nils Van Roy (NSV!), Volkerd Staes (NJSV) en Jonas Naeyaert(KVHV) aan bod. Het laatste gesprek o.l.v. moderator Barbara Bonte had ‘Militantisme en actiegroepen’ als onderwerp met Luc Vermeulen (Voorpost), Roel De Leener (TAK) en Bart De Valck (Flandriens). De avond werd succesvol afgerond met een slottoespraak van VBJ-voorzitter Barbara Pas en een gratis vat.

Bekijk hier een fragment van de actie-opdrachten (met dank aan Radio Rapaille).

Een uitgebreid fotoverslag is terug te vinden op de Facebook-pagina van VBJ.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31