VOLG ONS OOK OP:

Achtste nummer Rebel! verschenen

Nieuws • 13 oktober 2015

Deze week verscheen alweer een nieuw nummer van Rebel! in de brievenbussen van onze leden. Hierbij vindt u ook de digitale versie.

In een redactioneel van Glenn Gené lezen we hoe het onderwijs onder druk staat van alweer een rondje hervormen. Met het M-decreet komen leerlingen uit het buitengewoon onderwijs in het reguliere onderwijs terecht, dat echter niet op de gespecialiseerde zorg is voorbereid. Voorzitter Reccino schrijft in zijn Recht(s)uit over de stijgende armoedecijfers in Vlaanderen, dat inmiddels enkel meer armoede uit het Midden-Oosten importeert.

Daarnaast vindt u onder meer een artikel over de geschiedenis van Zuid-Tirol, een verslagje van de geslaagde zomertoer en een verslag over de zomeruniversiteit in Praag. Verder is er ook een exclusief interview met politiek analist Tim Pauwels te vinden. In een artikel van Barbara Pas’ hand lezen we hoe het inmiddels met de beloftes van 25 mei gesteld is. Op de regen van beloftes, volgde enkel een hagel van besparingen en slecht gecamoufleerde belastingen. En in ‘De kijk van Marc’ gaat Marc Joris in op het verschil tussen de historische vluchtelingen uit Europa’s nabije verleden en de zogenaamde ‘vluchtelingen’ die het Avondland vandaag overspoelen.

Tenslotte is er de bekendmaking van de vakantiefotowedstrijd, en ook deze editie een nieuwe wedstrijd: wie een grappige bijpassende tekst verzint voor de foto van Theo Francken, maakt kans op een Bongo-bon. Inzendingen zijn welkom op info@vbj.org.

Via volgende link kan u de digitale versie van ons achtste nummer lezen: Rebel! #08

Wenst u de volgende nummers van “Rebel!” thuis in uw bus te ontvangen? Aarzel dan zeker niet langer en sluit aan bij de Vlaams Belang Jongeren: Ik wil lid worden van VBJ

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen toekomstige events.