Vlaams Belang Jongeren zeggen vertrouwen in Vlaamse Jeugdraad op

Persbericht • 12 september 2018

Vlaamse JeugdraadDe Vlaamse Jeugdraad besliste vanavond om 4 van de 8 rechtstreeks verkozen raadsleden uit te sluiten omwille van vermeende banden met de groepering ‘Schild en Vrienden’. De Vlaams Belang Jongeren betwisten deze beslissing en spreken van een heksenjacht tegenover rechtse jongeren. Bij monde van voorzitter Bart Claes zegt de jongerenpartij het vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad op en wil men alle subsidies voor de jeugdraad schrappen.

“Blijkbaar heeft de Vlaamse Jeugdraad zeer veel moeite met rechtse politieke meningen” stelt Bart Claes, nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. De jongerenpartij vindt het niet kunnen dat democratisch verkozen jongeren worden uitgesloten op basis van media hetze en vage, onbewezen banden.

“De jeugdraad gaat er prat op te strijden voor meer diversiteit in onze samenleving, maar toont tegelijkertijd niet de minste tolerantie voor jongeren die buiten de progressieve lijntjes durven denken.” Claes zegt dat zijn jongerenpartij daarom ook heeft beslist om het vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad op te zeggen.

Jihad Van Puymbroeck

De Vlaamse Jeugdraad hanteert alvast twee maten en twee gewichten. Zo werd er nooit een procedure opgestart om Jihad Van Puymbroeck te verwijderen als raadslid, ondanks de verregaande beledigingen die ze tegenover verkozen politici en hun hele partij de wereld instuurde.

Amper 1000 stemmen uitgebracht maar wel jaarlijks 1,7 miljoen euro aan subsidies

Bovendien stelt de rechtse jongerenpartij zich vragen over de democratische legitimiteit van de Vlaamse Jeugdraad. “We hebben vernomen dat er bij de verkiezingen bijzonder weinig jongeren hebben geparticipeerd. Er werden nog geen 1.000 stemmen uitgebracht. Met 1,7 miljoen aan jaarlijkse subsidies voor de vzw achter de jeugdraad, komt dat op meer dan 1700 euro per uitgebrachte stem.”