De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben vanavond een actie gehouden aan het door illegalen gekraakte pand in de Paleizenstraat in Schaarbeek met de slogan ‘Onmenselijkheid moe? Grenzen toe!’. “Dit kraakpand staat symbool voor het failliet van de asielpolitiek in dit land”, zegt Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. “Er is echter maar één optie en dat is de grenzen radicaal dichtdoen.”
Aan het door illegalen bezette kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek vond vanavond een actie plaats van de Vlaams Belang Jongeren. Zij projecteerden de slogan ‘Onmenselijkheid moe? Grenzen toe!’ op het pand, waar volgens schattingen tussen de 900 tot 1.000 personen verblijven. “Dit kraakpand staat symbool voor het failliet van de asielpolitiek in dit land”, zegt Brusselmans. “Mensen leven er in hun eigen uitwerpselen, er vonden al verscheidene vecht- en steekpartijen plaats in het gebouw en er werd zelfs al brand gesticht. Desondanks durft de federale regering het niet aan om dit kraakpand te ontruimen.”

“Dit kraakpand staat symbool voor het failliet van de asielpolitiek in dit land”

De situatie in het kraakpand is zo onveilig dat medewerkers van NGO’s het gebouw niet eens meer willen betreden uit vrees voor hun leven of hun fysieke integriteit. “Door voortdurend te pleiten voor open grenzen en illegalen te beschermen, oogsten deze NGO’s nu wat ze jarenlang hebben gezaaid”, aldus Brusselmans. “Namelijk derdewereldtoestanden en criminaliteit. Er is echter maar één optie en dat is de grenzen radicaal dichtdoen. Zoniet blijft de onmenselijkheid van dit kraakpand gewoon verder duren.”