RECHTSUIT!

Blogbericht • 20 september 2020

Beste VBJ’er,

Ik had gehoopt om in deze editie uitgebreid verslag te kunnen doen over de vele evenementen die het VBJ-bestuur voor u in petto had. Misschien ietwat naïef, maar de trend leek goed. De coronacurve daalde en maatregelen werden versoepeld, zodanig zelfs dat onze Zomeruniversiteit kon doorgaan. Het was ondanks de vreemde tijd een uitverkochte editie die dankzij de interessante sprekers, de leuke avonden vol debat en de fantastische deelnemers een groot succes te noemen was. Voor wie er wegens tijd- en plaatsgebrek niet kon bijzijn, geen zorg, het VBJ- bestuur werkt op dit moment al aan een XL editie voor volgende zomer, iets om zeker naar uit te kijken!

Jammer genoeg was deze corona editie van onze Zomeruniversiteit misschien wel de laatste fysieke bijeenkomst van dit jaar. Ondanks de inzet, de opofferingen en de kracht van bijna alle Vlamingen om de curve laag te houden, blijkt België ook in deze tweede golf opnieuw de slechtste leerling van de klas. De nieuwe broeihaarden liggen duidelijk bij de allochtone gemeenschappen in Antwerpen en Brussel, waar zeker in de laatste stad het pamperbeleid van de linkse elite – die liever hun kiesvee behouden dan te zorgen voor de volksgezondheid – niet vrijuit gaat. Heel de Vlaamse bevolking moet er nu opnieuw voor boeten, met een avondklok in Antwerpen als sluitstuk van de waanzin.

Waanzin, u leest het goed. Misschien een gedurfde uitspraak in deze tijd van collectieve hysterie, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de (overdreven) strenge maatregelen in Antwerpen genomen zijn om te verdoezelen dat men in feite geen flauw idee heeft hoe deze crisis aan te pakken. Door het opleggen van strikte regels kan men de indruk wekken dat er kordaat wordt ingegrepen, maar de effectiviteit van onder meer de avondklok lijkt me nooit bewezen.

Evenwel is het van belang dat wij, als rechtse jeugd, het goede voorbeeld blijven geven en verantwoord omspringen met de sociale contacten die we de komende weken gaan hebben. Enkel zo kunnen we straks terug dansen op café, gaan dineren met de sportclub of Vlaamse Leeuwen hangen op de vele festivalweiden waar we als Vlamingen best wel trots op mogen zijn. Voorzorgsmaatregelen blijven de regel, een mondmasker is niet overbodig, maar vergeet niet te genieten van de zomer, de vakantie of de herexamens.

Tot slot heb ik ook nog wat politiek nieuws voor u. Als rechts nationalisten die al langer de hoop op de constructie België hadden opgegeven, was het vast geen schokkend nieuws, maar zelfs de grote verzoening van de N-VA met de Waalse socialisten is op een sisser uitgedraaid. Het is meer dan ooit duidelijk dat dit land geen twee democratieën kan verdragen, die op geen enkele wijze nog verenigbaar zijn. Het moet ons sterken in de roep naar Vlaamse onafhankelijkheid, en wie kan er luider roepen dan de Vlaams Belang Jongeren?

Hou nog een beetje van uw stem over, want iets zegt mij dat na meer dan 450 dagen geklungel de tijd eindelijk rijp is voor nieuwe verkiezingen. Misschien schrijf ik in de volgende editie wel over de verkiezingsoverwinning van oktober 2020. En als dat zo is, dan zal dat met jullie hulp geweest zijn.

Wij zijn bereid.

Filip Brusselmans