VBJ mondmaskers

Persbericht • 30 april 2020

VBJ mondmaskersDe Vlaams Belang Jongeren (VBJ), de jongerenafdeling van het Vlaams Belang, gaan minstens 3.000 gratis mondmaskers weggeven. Alle leden krijgen een gratis mondmasker in de brievenbus, maar ook niet-leden kunnen digitaal een mondmasker aanvragen zolang de voorraad strekt. “Nu de scholen terug opengaan, zal het openbaar vervoer ook meer gebruikt worden. Daarom is het belangrijk dat er zo veel mogelijk mondmaskers verspreid worden”, klinkt het bij VBJ-voorzitter Filip Brusselmans (22).

Na het eerdere succes in maart van een boodschappenactie, die trouwens nog steeds lopende is, wil VBJ een nieuw steentje bijdragen in de strijd tegen het virus. De jongerenpartij organiseert daarom een weggeefactie met mondmaskers. Er zijn ruim 3.000 mondmaskers besteld bij een Vlaams bedrijf. De mondkapjes zullen het VBJ-logo dragen.

VBJ deelt gratis mondmaskers uit: “We gaan niet wachten op deze incompetente regering-Wilmès.”

“We gaan stilletjes aan naar een afbouw van de lockdown. Deze zogenaamde regering is bezig met een exitstrategie of iets wat er op moet lijken”, verklaart Brusselmans. En volgens de jongerenvoorzitter is het algemeen gebruik van mondmaskers in deze context bijzonder belangrijk. Brusselmans wil naar eigen zeggen dan ook niet wachten op de levering door de overheid, die niet op tijd lijkt te gaan lukken. “Het is belangrijk dat er genoeg mondmaskers zijn zodat iedereen zich voldoende kan beschermen. We ondervinden al gedurende de gehele lockdown hoe bijzonder incompetent de regering-Wilmès is wat mondmaskers betreft. Daarom hebben wij besloten om die zelf uit te delen. We weten dat 3.000 mondkapjes geen massa is, maar alle beetjes helpen.”

De mondmaskers worden verwacht geleverd te worden voor de scholen terug opengaan op 18 mei. Wie een mondmasker wil bestellen, kan dat alvast via deze link: vbj.org/mondmasker.