VOLG ONS OOK OP:

Vlaamse Onafhankelijkheid

 

Vlaanderen-OnafhankelijkVlaanderen kan voor ons niet snel genoeg onafhankelijk worden. Niet uit een vorm van egoïsme of bekrompenheid, maar omdat we menen dat ieder volk recht heeft op haar eigen staat. Wanneer de Catalanen, de Schotten of zelfs de Palestijnen een democratische meerderheid vinden voor het stichten van hun eigen land of staat, dan hebben zij dit recht. Zo ook de Vlamingen en de Walen. Momenteel worden Vlamingen en Walen gedwongen om samen te leven als in een gearrangeerd huwelijk. VBJ vindt het dan interessanter om als vrienden uiteen te gaan, dan als kibbelend koppel verder te blijven aanmodderen. Wanneer Vlaanderen onafhankelijk wordt, zal dat mét Brussel als hoofdstad zijn..

Solidariteit binnen België komt trouwens altijd maar van een kant. Volgens een studie van Vives (KUL) kunnen we zonder enig overdrijven stellen dat de totale geldoverdracht van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel jaarlijks tot meer dan 16 miljard euro bedraagt. Dit komt neer op maar liefst 7,4 procent van ons brutoregionaal product. Wallonië ontvangt daarvan naar schatting 15,3 miljard, wat neerkomt op 17,1 procent of ruim een zesde van zijn BRP, en Brussel 785 miljoen of 1,1 procent van zijn BRP. Wallonië is daarvoor allerminst dankbaar.

Wanneer Vlaanderen maatregelen wil nemen om de economie te bevorderen – bv. door de vennootschapsbelasting te verlagen – stuiten die steeds op een Waals veto. Dan zijn er nog de voortdurende provocaties van Franstaligen in de Vlaamse rand rond Brussel. Wallonië heeft trouwens geen enkele stimulans om een efficiënt beleid te voeren: Vlaanderen betaalt toch steeds de rekening. In Wallonië is inzake geldverspilling alles immers mogelijk.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31