VOLG ONS OOK OP:

Zomeruniversiteit 2010 – Verslag (deel 4)

Nieuws • 11 augustus 2010

“Vlaamse grond in Vlaamse handen. 100 jaar strijd op de taalgrens” was het thema waarmee Wim Van Dijck vrijdagochtend inzette. Kersvers gecoöpteerd senator Bart Laeremans volgde met de geschiedenis en de actualiteit rond “Brussel-Halle-Vilvoorde”. De huiscartoonist van de partij, Fré Pas, gaf de laatste sessie van de vormingsweek. In deze rijk geïllustreerde uiteenzetting werd de invloed van spot op politiek en van politiek op spot duidelijk gemaakt.

In de latere namiddag was het woord opnieuw aan de deelnemers zelf. De hele week werkten ze tussendoor in groepjes rond een rode draad naar deze persconferenties toe. De laatste avond werd ingezet met een amusante kwis waarbij de verscheidene ploegen er een spannende nek-aan-nek-race van maakten tot in de laatste ronde.

Zaterdag 24 juli was de Zomeruniversiteit ten einde. In de beruchte eindtest konden de deelnemers hun opgedane kennis toetsen. En met succes, want alle deelnemers mochten als bekroning van een geslaagde week een diploma mee naar huis nemen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31