VOLG ONS OOK OP:

Zomeruniversiteit 2010 – Verslag (deel 3)

Nieuws • 09 augustus 2010

 

21 juli werd aangevat met een sessie over de problemen en oplossingen van immigratie door de specialist ter zake Werner Somers. Vervolgens mochten we de voorzitter van IJzerwake ontvangen. Wim De Wit onderhield ons over “Van IJzerbedevaart tot IJzerwake”.

Na de middag bereidde oud-VBJ-voorzitter Frédéric Erens ons voor op onze uitstap naar Maastricht. In zijn uiteenzetting werd zowel de geschiedenis als de veelzijdigheid van deze historische, bourgondische, culturele en Europese winkelstad belicht.

Ook de sportactiviteit werd dit maal gegeven door een specialist. Internationaal gevechtssportkampioen Koen Spitaels initieerde de VBJ’ers in Kyokushin Karate. Na deze afmattende sportsessie was de ontspannende cantus ‘s avonds meer dan verdiend!

Op donderdag stond om 9u30 de bus aan de jeugdherberg vertrekkensklaar voor een uitstap naar Maastricht. Daar was een interessante rondleiding door een stadsgids voorzien. ‘s Namiddags werd de stadswandeling op eigen tempo en naar eigen interesses voortgezet. De mooie daguitstap werd afgerond met een gezellig etentje met de hele groep aan het Vrijthof.

 

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31