VOLG ONS OOK OP:

Zomeruniversiteit 2010 – Verslag (deel 2)

Nieuws • 06 augustus 2010

Op maandag stonden er maar liefst vier theoretische sessies op het programma. Kamerlid Bert Schoofs beet de spits af met een uiteenzetting over justitie en veiligheid. Van Filip Dewinter kregen we een uitgebreid overzicht van alle rechtse en nationale partijen in Europa.  Senator Anke Van dermeersch gaf een verhelderende uitleg over “Islam en de vrouw”.

Voerenaar, Voerenliefhebber en Voerenspecialist Guido Sweron leidde ons vervolgens rond in de tentoonstellingen van het bezoekerscentrum in ‘s-Gravenvoeren. We kregen er uitleg over de rijke natuur en een ruim overzicht van het bewogen verleden van Voeren: van de prehistorische rendierkampen tot de Retour à Liège.

De drukke dag werd afgesloten met een gezellige “Limburgse proeverij”. Onze Limburgse parlementsleden trakteerden de VBJ’ers op typische Limburgse lekkernijen. Naast de lekkere kazen vielen vooral de Limburgse Witte, het Bosbier en Bink (ambachtelijk gebrouwen streekbier van hoge gisting uit Haspengouw) enorm in de smaak.

Voer-dag
Een dag volledig in teken van Voeren kon op deze Zomeruniversiteit uiteraard niet ontbreken. Wim Verreycken bracht ons in een meesterlijke verteltrant op de hoogte van de politieke geschiedenis van Voeren. In aansluiting werden we door Luc Vermeulen geïnformeerd over (acties en anekdotes van) de Voerwandelingen.

Met een fietstocht van ruim 30 km konden de VBJ’ers ‘s namiddags zelf genieten van de prachtige holle wegen en de wijdse landschappen die Voeren te bieden heeft.

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31