VOLG ONS OOK OP:

Zomeruniversiteit ’11 in Kroatië (dag 4)

Nieuws • 25 juli 2011

Na de vele interessante sessies stonden vandaag enkele toeristische uitstappen op het programma. In de voormiddag trok de voltallige VBJ-groep naar het nationaal park Krka. Dit natuurpark is een absolute must voor wie naar Kroatië reist en dankt haar naam aan de rivier Krka, een 72 kilometer lange waterloop die ontspringt aan de voet van het Dinarisch gebergte nabij onze thuisbasis Knin. De overweldigende watervallen maken het nationaal park Krka één van de mooiste natuurplekken van Kroatië.

De namiddag werd gevuld met een bezoek aan het belangrijkste Servisch-orthodox klooster uit bisdom Dalmatië. De funderingen van het gebouw dateren van het jaar 1345 en werden opgetrokken bovenop catacomben uit de eerste eeuw na Christus. Het is trouwens op deze plek dat apostel Paulus predikte voor de allereerste christenen in Dalmatië. De rondleiding werd verzorgd door een authentieke orthodoxe priester, en dit in het prachtige kader van het nationale park Krka waarin het klooster gelegen is.

’s Avond legden alle deelnemers een examen af over de sessies die ze eerder konden volgen. Nadien volgde een cantus onder leiding van Frederik Pas.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.