VOLG ONS OOK OP:

Zomertoer: succesvolle zomercampagne

Nieuws • 01 september 2015

De Vlaams Belang Jongeren trokken dit jaar van 24 tot 29 augustus naar onze Vlaamse kust. Eerder dit jaar besloot het bestuur om opnieuw aanknoping te zoeken met deze zeer succesvolle activiteit uit het verleden. En inderdaad, succesvol was ze.

Vele jongeren, telkens in wisselende bezetting, hebben gedurende de laatste week van augustus het beste van zichzelf gegeven om de stem van onze partij luid te laten klinken van Knokke tot De Panne. In een week tijd deed VBJ Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort aan.

In Blankenberge haalden we maandag 24 augustus onze promocaravan van onder het stof. Daar deelden onze jongeren op één van de drukste pleinen van Blankenberge een gratis frisse pint uit. Voor de badgasten die geen bier lusten, hadden we ook onze gekende Vlaamse leeuwen bij met zonnebrillen en andere gadgets. Daarnaast heeft ons enthousiast promoteam in de Blankenbergse winkelstraten en op de zeedijk vele duizenden flyers uitgedeeld.

Alle sympathisanten en toevallige passanten werden op dinsdag 25 augustus uitgenodigd in de Tiroler Stube Edelweiss op de zeedijk waar de eigenaars zo vriendelijk waren om speciaal voor ons de deuren te openen op hun sluitingsdag. We mochten een café vol enthousiaste mensen verwelkomen. Nadat onze nationale partijvoorzitter Tom van Grieken er een korte, maar krachtige uiteenzetting gaf over de kernwaarden van onze partij -met name de Vlaamse onafhankelijkheid en de immigratieproblematiek werden de aanwezigen door VBJ getrakteerd op een gratis vat.

De volgende twee dagen maakte ons team Oostende onveilig. Ondanks het feit dat het slechte weer een spelbreker was, namen de mensen in deze in naam linkse stad niettemin zeer enthousiast ons pamflet aan. Of het uit terechte interesse was voor Chris Janssens of eerder de belofte voor een gratis vat zullen we nooit weten, maar op 27 augustus konden we ook daar een mooie groep mensen ontvangen.

In het gezellige volkse café De Pelikaan vertelde Chris Janssens ons over de Nul Vlaamse Ambitie van de N-VA. Hij stipte ook uitgebreid aan wat onze kleinere, maar zeer bekwame fractie in het Vlaams parlement doet om de terechte eis voor Vlaamse onafhankelijkheid niet zomaar van de politieke agenda te laten verdwijnen.

De laatste stop van onze toer bevond zich in Nieuwpoort. Daar werden niet alleen pamfletten uitgedeeld, maar door het goede weer aan onze Vlaamse kust werd ook het meest populaire VBJ-gadget bovengehaald. De witte VBJ-zonnebrillen werden niet alleen samen met het pamflet gretig aangenomen, maar ook zeer enthousiast gedragen.

Op 29 augustus werden we ’s avonds verwacht in Tea-room Duynenhuys waar we een zeer grote groep militanten en sympathisanten mochten verwelkomen. Hier gaf Barbara Pas ons in een zeer bevlogen
toespraak een laatste stand van zaken van ons fractiewerk op federaal niveau. Ook toen werd opnieuw duidelijk dat N-VA de kunst van de politieke bochten volledig onder de knie heeft. Onze
federale fractieleidster neemt dan ook geen blad voor de mond om de N-VA-fractie daar minstens een keer per week op te wijzen. Naast een zweeppartij is Vlaams Belang ook een programmapartij. Onze fractie in de federale kamer deelt dan ook niet alleen rake verbale klappen uit, maar geeft ook echte alternatieven voor de totale onbekwaamheid van de regering en de onrealistische voorstellen van de linkse oppositie.

Met onze zomertoer hebben we aan alle mensen die op dat moment aan de kust verbleven nog maar eens duidelijk gemaakt dat onze partij het enige echte alternatief is. We mochten er vele nieuwe leden verwelkomen. Vlaams Belang is de enige partij die echt inzit met de bekommernissen van de man in de straat en zich niet de ivoren-toren-mentaliteit van de Wetstraat laat opdringen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31