VOLG ONS OOK OP:

Wervingscampagne VLD-jongeren verwerpelijk

Persberichten • 16 oktober 2009

VBJ nodigt jonge VLD’ers uit op infonamiddag drugs

Een nieuwe wervingscampagne van Jong-VLD moet jongeren naar eigen zeggen ‘prikkelen’. Met een op drugs geïnspireerde campagnefolder onder de slogan ‘voor puur en onversneden liberalisme’ willen de liberalen nieuwe leden aantrekken. Op de betreffende folder staat ook een spiegeltje, mesje en snuifrietje afgebeeld.

De wervingscampagne doet de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) minstens de wenkbrauwen fronsen: in plaats van als politieke jongerenpartij leeftijdsgenoten te wijzen op de gevaren en gevolgen van druggebruik, doet Jong-VLD precies het tegenovergestelde en ‘gebruiken’ ze drugs om jonge leden te werven.

Door op deze manier aan politiek te doen missen de jongeren van VLD zonder meer elke vorm van verantwoordelijkheid. De voorzitter van Jong-VLD, Philippe De Backer, wil met deze campagne naar eigen zeggen enkel maar ‘choqueren’. Als dat ‘choqueren’ echter gelijkstaat aan het banaliseren van cocaïnegebruik, druggebruik en de dramatische gevolgen die daarmee gepaard gaan, gaat dit voor VBJ een serieuze brug te ver.

De Vlaams Belang Jongeren nodigen iedere Jong-VLD’er alvast uit op een infonamiddag over drugs, die VBJ organiseert op 24 oktober aanstaande in het socio-cultureel centrum van Eeklo, en waar onder meer een directeur van een ontwenningskliniek, een afgevaardigde van de federale politie, een afgevaardigde van de Dienst Drugspreventie en een moeder van een drugsslachtoffer komen spreken over de gevolgen en gevaren van druggebruik.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31