VOLG ONS OOK OP:

Waalse missen willen splitsing België

Nieuws • 12 januari 2011

De Rode Duivels en de verkiezingen van ‘Miss België’ zijn zowat het enige wat dit land nog rest. Al hoort dat laatste ook al tot het verleden. Herinner u bijvoorbeeld de verkiezing van de Franstalige Alizée Poulicek die nauwelijks Nederlands sprak, wat in Vlaanderen terecht zeer kritische reacties uitlokte.

D
e verkiezing van het mooiste meisje van het land kreeg ook dit jaar een communautaire stempel. Toen na een selectie slechts één Waalse overbleef tegenover vier Vlaamse meisjes waren de Waalse schoonheden furieus. “Vlaanderen en Wallonië hebben niets meer met elkaar te maken,” was hun misnoegde conclusie. Uit protest vertikten Lara Binet, Lucie Demaret, Ayse Ozdemir en Alizée Lagase het om mee op het podium te verschijnen. De Brusselse Ozdemir voegde er zelfs aan toe dat ze volgende keer zou meedoen met Miss Turkije  –dubbele nationaliteit, weet u wel- om te laten zien wat ze echt waard is. Als dat geen idee is… uiteindelijk brengt Miss België 2009 ook al haar dagen als voetballersvrouw in Turkije door.

Organisatrice Darline Devos begrijpt de ontgoocheling niet. “Ik dacht zelf ook dat de Waalse meisjes hoger gingen eindigen. Hoe dan ook: ik ben blij dat de nieuwe Miss België flink tweetalig is.”

De verkiezing van Miss België was alleszins het Belgisch niveau weer meer dan waardig. Straks gaan we nog spijt krijgen dat de Belgische kroontjes voorgoed vervangen worden door échte Vlaamse missen. Of toch niet.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31