VOLG ONS OOK OP:

Vlaamse kunstenaars tegen ‘bekrompen nationalisme’ zijn zelf de meest fanatieke nationalisten als het over België gaat

Persberichten • 21 januari 2011

Vanavond verzamelt een handvol Vlaamse kunstenaars in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel. Onder de noemer ‘Niet in onze naam’ verzetten ze zich onder meer tegen het Vlaamse streven naar meer bevoegdheden en kanten ze zich tegen wat ze zelf noemen de ‘splitsingsrage’.

De artistieke leiding van de KVS beschouwt het stilaan als hoofdopdracht om zich op eenzijdige wijze te moeien in politieke vraagstukken. De kunstenaars schieten met scherp op al wat Vlaams is, maar lijken daarbij te vergeten dat de cultuurwereld jaarlijks 480 miljoen euro subsidie ontvangt van de Vlaamse Gemeenschap.

De initiatiefnemers, volmondig gesteund door de vakbonden, zijn ook niet te spreken over wat zij noemen: ‘het bekrompen nationalisme’. Zelf behoren ze echter tot de meest fanatieke nationalisten als het over België gaat. Het wordt haast lachwekkend hoe de progressieve en vooruitstrevende kunstenaarswereld halsstarrig blijft vasthouden aan een vastgeroest, ondemocratisch en voorbijgestreefd België.

Voor de aanvang van het protestevenement, dat van start gaat om 19 uur, zullen de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) actie voeren aan de ingang van de KVS, onder meer met een spandoek ‘Dik betaald door Vlaanderen!’.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31