VOLG ONS OOK OP:

Rijbewijs nog duurder?

Persberichten • 01 februari 2018

Vlaams Belang Jongeren verwerpen verplichte en dure rijles na behalen rijbewijs

Volgens Bart Claes, nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren mag de hervormingswaanzin van de rijopleiding stilaan stoppen. Het laatste plan van minister Ben Weyts om personen die voor het rijexamen zijn geslaagd na 6 maanden nog eens te laten terugkeren voor een verplichte rijles stoot op verzet.

De jongerenpartij van het Vlaams Belang wil niet weten van een terugkeermoment na het succesvol afleggen van het praktisch rijexamen. “Compleet nutteloos en bovendien veel te duur” klinkt het. “De geslaagden na zes maanden nog eens laten terugkeren en 100 euro doen betalen is gewoonweg crimineel”, aldus Claes.

Rijscholenlobby en nachtbussen

De jongerenpartij vindt het jammer dat Ben Weyts zich opnieuw laat rollen door de machtige sector van de rijscholen die de afgelopen jaren al verschillende hervormingen heeft kunnen doorvoeren waardoor het moeilijker is geworden om een rijbewijs te behalen zonder beroep te doen op een rijschool.

Bovendien vindt men de motivering van minister Weyts dat er zo minder verkeersdoden bij jonge bestuurders zouden vallen onterecht:
“Indien minister Weyts echt zo begaan is met het rijgedrag van jonge automobilisten had hij ervoor kunnen zorgen dat er in het weekend nog steeds nachtbussen zouden rijden zodat jongeren na een avondje stappen niet zelf achter het stuur moeten kruipen.”

Actie aan examencentra

Om hun standpunt kracht bij te zetten zullen de Vlaams Belang Jongeren een aangepaste blauwe “L” uitdelen aan verschillende examencentra doorheen Vlaanderen. (zie foto)

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31