VOLG ONS OOK OP:

Vlaams Belang Jongeren (VBJ) bedanken voor ‘studentenmars’

Persberichten • 20 januari 2011

Politieke verantwoordelijken van Belgische impasse betogen tegen zichzelf

Op 23 januari as. staat in Brussel een ‘studentenmars’ op het programma voor een spoedige oprichting van een stabiele regering. Hoe die regering er dan wel moet uitzien, dat weten de initiatiefnemers niet.

 

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) kunnen zich vinden in de doelstelling om zo snel mogelijk een stabiele regering op te richten, zij het dan één met volstrekte bevoegdheden en binnen een onafhankelijk Vlaanderen. VBJ is echter niet van zin om zondag deel te nemen aan de protestmars en geeft zowat als enige politieke jongerenpartij verstek.

 

De ‘studentenmars’ – die vreemd genoeg plaatsgrijpt in volle examenperiode – kan duidelijk op heel wat bijval rekenen in de politiek, de media en bij vakbonden. Dat mag dan weinig mensen meer verbazen, vooral de openlijke steunbetuiging van zowat alle politieke jongerenpartijen om deel te nemen aan de mars (gaande van Groen!, SP.a, Open VLD,  CD&V) springt daarbij in het oog. Laat het net diezelfde politieke partijen zijn die er decennia lang een boeltje van hebben gemaakt en er voor zorgden dat België een onbestuurbaar kluwen is. Hun oproep tot protest tegen de politieke impasse is dus meer dan hypocriet; de jongerenpartijen kunnen zondag evengoed betogen tegen zichzelf op hun partijsecretariaat.

 

VBJ is van mening dat alle jongerenpartijen meer dan ooit werk moeten maken van hun eigen toekomst binnen Vlaanderen en zich niet langer moeten blindstaren op een Belgische staat, die verder geen enkele bestaansreden of toekomst meer heeft.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31