VOLG ONS OOK OP:

Vilvoorde: Geweld op school bereikt nieuw hoogtepunt

Persberichten • 18 maart 2011

VBJ met “Recht op veilig onderwijs” naar de schoolpoort

Aan het KTA Horteco in Vilvoorde raakte dinsdag een tiener levensgevaarlijk gewond na drie messteken in zijn arm, buik en oog. De kans is groot dat het slachtoffer zijn oog verliest.

De feiten tonen eens te meer dat het geweld op en rond school alsmaar toeneemt. Recente cijfers die door minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom werden vrijgegeven, bevestigen dat ook: gemiddeld zijn er zestien gewelddelicten op school per dag! Het dramatische voorval in Vilvoorde is het zoveelste in een ellenlange rij aan ‘incidenten’.

Voor de Vlaams Belang Jongeren mogen de problemen niet langer ongemoeid worden gelaten. Een absolute nultolerantie tegenover geweld op school is meer dan noodzakelijk, met een kordate aanpak van misdrijven en strenge straffen voor amokmakers.

Net deze maand startte VBJ de campagne ‘Recht op veilig onderwijs’ om de kwestie van geweld in en rond de scholen onder de aandacht te brengen. De campagne kwam duidelijk niets te vroeg, zo werd deze week opnieuw bewezen door het dramatische voorval in Vilvoorde.

Deze namiddag voert VBJ actie aan de schoolpoort van het KTA Horteco, De Bavaylei 116 in Vilvoorde. Vanaf 15u30 zullen pamfletten worden uitgedeeld, tegen het aanhoudende geweld op en rond school en voor het recht op veilig onderwijs. Opdat veilig onderwijs een absoluut basisrecht is en blijft!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.