VOLG ONS OOK OP:

Verkiezingen: nieuwe gezichten loont

Nieuws • 08 november 2012

Akkoord, de resultaten van 14 oktober waren bijzonder teleurstellend. In zowat heel Vlaanderen werd flink in stemmenaantal ingeboet. Toch viel ook een positieve noot te rapen. Heel wat nieuwe gezichten deden het allerminst slecht en bleven zelfs overeind in de strijd om een zetel.

Verjonging en vernieuwing is nodig, daar is iedereen het over eens. Maar dan moeten deze nieuwe gezichten uiteraard wel voldoende kansen krijgen om zich volop te ontplooien.

Een overzicht van de kandidatenlijsten maakt duidelijk dat er op heel wat plaatsen werk aan de winkel is. Nochtans hebben de “jonge leeuwen” uitstekend standgehouden en een een aantal onder hen kunnen de volgende zes jaar zelfs een mandaat uitoefenen in de gemeenteraad, districts –of provincieraad.

Jonge mandatarissen zorgen er voor dat – ook op lokaal niveau – pas echt werk kan worden gemaakt van de toekomst. Wij zijn er alvast van overtuigd dat mensen als Reccino Van Lommel (Turnhout), Maarten Seynhave (Kortrijk), Tom Van Grieken (Mortsel),  Robin Vandenberghe (Pittem), Angie Bosmans (Berendrecht-Zandvliet) of Luk Raekelboom (Grimbergen) die rol met glans zullen vervullen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.