VOLG ONS OOK OP:

VBJ voert actie langs parkoers Ronde van België

Nieuws • 26 mei 2011

Gisteren voerde VBJ en de Buggenhoutse afdeling van het Vlaams Belang actie langs het parkoers van de Ronde van België. Volksvertegenwoordiger en nationaal VBJ-voorzitter Barbara Pas en de Buggenhoutse gemeenteraadsleden Albert Van Nuffel en Steven Creyelman, gesteund door een schare militanten, deelden aan de toeschouwers enkele tientallen leeuwenvlaggen en meer dan 500 papieren leeuwenvlaggetjes uit. In de buurt van de aankomst ontvouwden de actievoerders een spandoek met daarop een spotprent van cartoonist Fré.

“Met deze actie wilden we niet alleen het Vlaamse karakter van Buggenhout benadrukken en de Ronde van België op een aangename manier vervlaamsen”, klonk het bij de actievoerders, “maar ook nog eens de aandacht vestigen op de totale politieke impasse. Het lijkt er sterk op dat onze cartoonist Fré met zijn spotprent ‘De Laatste Ronde van België?’ heel dicht bij de realiteit aanleunt.”

Al kunnen er  vragen rijzen bij de houding van de organisatoren. In een poging de vreedzame actie in de kiem te smoren, maakten zij gewag van een verbod op de leeuwenvlag langs het parkoers om deze niet in beeld te moeten brengen. Dit zou, aldus een van de organisatoren, een gevolg zijn van de overeenkomst tussen Sporza en de organisatoren van de Ronde van België.

Zonder meer onaanvaardbaar dat de VRT als officiële openbare omroep van de Vlaamse Gemeenschap, die met Vlaams belastinggeld wordt gefinancierd, zou proberen het officiële symbool van diezelfde Vlaamse Gemeenschap te censureren!

Vlaams parlementslid Wim Wienen zal de bevoegde minister hier dan ook over ondervragen. Ook op de Buggenhoutse gemeenteraad zal de Vlaams Belang-fractie de bevoegde schepen om uitleg vragen.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31