VOLG ONS OOK OP:

VBJ voert actie aan Vlaams Parlement

Persberichten • 27 september 2010

Vlaams Parlement: word wakker en laat je horen!

Vandaag is het lange zomerreces van het Vlaams Parlement afgelopen, de deuren gaan opnieuw open. Dat laatste gebeurde zeker niet onopgemerkt: voor dag en dauw verzamelden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ)  aan de ingang van het Vlaams Parlement en kleefden de deuren vol met de boodschap ‘Laat je horen voor een republiek Vlaanderen!’.

De jongerenactie wil de Vlaamse regering uit haar ellenlange zomerslaap halen. Terwijl de Belgische chaos aansleept en inmiddels nooit geziene proporties kent, kijkt Vlaanderen passief toe aan de zijlijn. Nochtans is het hoog tijd dat de Vlaamse overheid werk maakt van een uitgewerkt alternatief voor het federaal geklungel. Het is tijd voor een plan-B om uit de Belgische chaos te geraken.

Dergelijk initiatief is trouwens geen nieuwigheid. Over de taalgrens wordt reeds duchtig gewerkt aan een strategie voor het moment dat België ophoudt te bestaan. Niet zo in Vlaanderen, waar Kris Peeters & co uitblinken in communautaire passiviteit. Met hun actie aan het Vlaams Parlement willen de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) er op aandringen dat Vlaanderen zich niet langer hult in absolute stilte. Het is aan het Vlaams Parlement om werk te maken van het Vlaanderen van morgen en om een ordelijke opdeling van het kunstmatige België voor te bereiden. Tijd dus om wakker te worden en zich te laten horen!

 

Op de foto: Nationaal VBJ-voorzitter Barbara Pas en Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens aan de deuren van het Vlaams Parlement.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31