VOLG ONS OOK OP:

VBJ te gast op jongerencongres SDU

Nieuws • 22 november 2010

Nadat onze partij eerder deze maand een delegatie ontving van de Sverigedemokratisk Ungdom (SDU), de jongerenafdeling van de Zweeds-nationalistische partij, werd VBJ het afgelopen weekend als wederdienst uitgenodigd op hun jaarlijks jongerencongres. De moederpartij SD (Sverigedemokraterna) scoort al enkele jaren zeer goed op lokaal vlak. Sinds september van dit jaar gaat het hen ook nationaal voor de wind. De partij behaalde bij de laatste parlementsverkiezingen een klinkende verkiezingsoverwinning in Zweden met maar liefst 20 verkozenen in de Riksdag, het Zweedse parlement.

De jongerenconferentie vond plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar een 70-tal afgevaardigden uit heel Zweden het congres bijwoonden. Ook een delegatie van de Vlaams Belang Jongeren was aanwezig: Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens en VBJ-bestuursleden Barbara Bonte en Luk Raekelboom.

Op de conferentie werd een nieuwe jongerenvoorzitter en een nieuw bestuur gekozen. Na drie schitterende jaren als SDU-voorzitter – met als kers op de taart een mandaat als Zweeds parlementslid – gaf Erik Almqvist op het congres de fakkel door aan zijn opvolger: de 22-jarige William Petzäll, afgelopen jaren vice-voorzitter en sinds kort verkozen is in de Riksdag.

Ook Chris Janssens sprak het publiek toe en beklemtoonde het belang van een goede samenwerking met nationalistische partijen zoals de SD. Hij benadrukte de gezamenlijke strijd tegen de massa-immigratie en de islamisering van Europa, wat door het publiek uitermate gesmaakt werd. Achteraf was er nog een gezellig samenzijn met de genodigden, waarop authentieke Zweedse lekkernijen en specialiteiten werden geserveerd.

Op zondag woonde de VBJ-delegatie nog een protestactie bij aan het Zweedse parlement tegen de invoering van het woord ‘multiculturaliteit’ in de Zweedse grondwet en kregen zij onder de deskundige leiding van Erik Alqvist een rondleiding door het gebouw. Onze delegatie kon achteraf dan ook terugblikken op een aangenaam en interessant bezoek!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31