VOLG ONS OOK OP:

VBJ te gast in Zweden

Nieuws • 12 september 2011

Voor dag en dauw vertrok op vrijdag 9 september een VBJ-delegatie naar het jaarlijkse jongerencongres van de Zweedse Democraten (SDU). Na een culturele uitstap doorheen het centrum van Stockholm was er ‘s avonds tijd om met onze Zweedse vrienden te verbroederen en kennis te maken met de Zweedse streekproducten.

Met Scandinavische stiptheid vertrokken we zaterdagochtend voor een drie uur durende  autorit naar Jönköping. Linkse tegenbetogers zorgden voor een warm welkom, toen we voor aanvang van het congres, onder politiebegeleiding, een optocht door de stad maakten. Ook na de optocht had de politie haar bezigheid met een bommelding en een 25-tal arrestanten die het congres poogden te verstoren. Tijdens het tweedaags congres werd het jongerenprogramma van de SDU besproken en een nieuw bestuur voor de SDU-jongeren gekozen. Gustav Kasselstrand werd daarbij herbevestigd als voorzitter.

VBJ was niet de enige internationale gast. Samen met onze vrienden van de FPÖ , de Deens Volkspartij en La Destra mochten we de zweedse nationalisten een hart onder de riem steken in hun identitaire strijd. In haar toespraak legde VBJ-voorzitter Barbara Pas de klemtoon op samenwerking in onze strijd tegen massa-immigratie en islamisering. Ook haar euro-kritische boodschap viel in de smaak.

 

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31