VOLG ONS OOK OP:

VBJ-nieuwjaarsreceptie groot succes

Nieuws • 03 februari 2014

Met bijna 200 leden en sympathisanten zetten de Vlaams Belang Jongeren het nieuwe jaar volle moed in. In zijn nieuwjaarstoespraak deed Tom Van Grieken een oproep aan de media om het woord “jongeren” te schrappen.

Afgelopen zaterdag organiseerde de Vlaams Belang Jongeren voor de tweede maal een nieuwjaarsreceptie. Het evenement vond, net als vorig jaar, plaats in Feestzaal Bas-île te Antwerpen. Voor de zoetekauwen was er onder andere een heuse chocoladefontein met fruit voorzien, terwijl de liefhebbers van de betere distillaten zich konden verkneukelen aan een hippe Gin bar. De gin-proever maakte een reisje doorheen de smaken en aroma’s van de verschillende merken.

“Jongeren” schrappen

Na een korte inleiding van Annelore Mertens sprak jongerenvoorzitter Tom Van Grieken er de feestvierende jongeren toe. Naast zijn strijdvaardige woorden over de komende verkiezingen, richtte Tom zich voornamelijk naar de media. Zij zijn het die al te vaak in hun berichtgeving het woord “jongeren” in een slechte context gebruiken. Wanneer Belgische of allochtone jonge criminelen het weer eens te bont hebben gemaakt, dan gebruikt de media de term “jongeren”. Hierdoor lijkt het alsof alle jongeren boefjes zijn. Dit moet maar eens gedaan zijn. De media moet de koe maar eens bij horens vatten en zeggen waarop het staat. Als een bende jonge Marokkanen een buschauffeur hebben aangevallen of een Vlaamse Gentenaar een oud vrouwtje heeft overvallen, dan moeten ze dat ook zo verwoorden en niet veralgemenen door het woord jongere of jongeren te gebruiken. De bevolking mag de ware dader kennen. Of worden zij het zwijgen opgelegd van hogerhand misschien? Vandaar de oproep van de Vlaams Belang Jongeren om het woord “Jongeren” te schrappen.

Na een oorverdovend applaus kon het feest past echt goed van start gaan. Een DJ zorgde er voor de nodige beats tot in de vroege uurtjes.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31