VOLG ONS OOK OP:

VBJ-delegatie op conventie Front National

Nieuws • 20 februari 2012

Zondag 19 februari trok een bescheiden delegatie van de Vlaams Belang Jongeren naar  de conventie van het Front National in Rijsel. Marine Le Pen is de kandidaat van het rechts-nationalistische Front National (FN) bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen op 22 april 2012.

In het kader van haar kiescampagne hield ze een door 3500 mensen bijgewoonde regionale kiesmeeting in het Grand Palais in Rijsel (Frankrijk). Opmerkelijk was de grote aanwezigheid van jongeren die naar het discours van Marine Le Pen kwamen luisteren. De inhoudelijk herpositionering van dochter Le Pen vond veel bijval bij de toehoorders en is ook interessant voor nationalisten bij ons. “Er is geen rechts en links meer. Er zijn maar twee kandidaten:  Sarkozy (liberale UMP) en Hollande (socialistische PS) zijn beiden voor meer globalisering, meer mondialisering, meer liberalisering, en er is Le Pen die het opneemt  voor de gewone Fransman en voor de Franse natie”,  stelde Marine Le Pen zeer terecht.

In peilingen schommelt Le Pen momenteel rond de 20 procent. Over enkele maanden weten we in hoeverre haar nieuwe strategie om de ‘gewone Fransman’ achter zich te scharen – door meer sociaal-economisch dan louter anti-islam te gaan – succes heeft gehad. Voor een uitgebreider verslag verwijzen we graag door naar onze vrienden van Rechts Actueel.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.