VOLG ONS OOK OP:

VBJ bezoekt EU-parlement in Straatsburg

Nieuws • 25 november 2015

De afgelopen dagen brachten de Vlaams Belang Jongeren een bezoek aan Straatsburg, iets wat alweer enige jaren geleden was.

Dimitri Hoegaerts, medewerker van Gerolf Annemans vertelde ons meer over de werking van de Europese Unie en over het Europa-standpunt van het Vlaams Belang, een standpunt dat door haar kritische inslag uniek is in het Vlaamse politieke landschap.

Het Vlaams Belang verzet zich met name tegen een Europese Unie die zich tot ‘superstaat’ probeert te ontpoppen. Een inefficiënte bureaucratische machinerie maakt dat de EU haar volkeren handenvol geld kost – geld dat niet naar infrastructuur of investeringen gaat, maar naar megalomane EU-paleizen, onbestaande projecten en steeds meer ambtenarij.

De EU is bovendien een ware immigratiemachine geworden. In de Schengenzone werden de binnengrenzen tot voor kort afgeschaft, Bulgaren en Roemenen kunnen zonder enige beperking in Vlaanderen komen werken of zelfs van onze sociale zekerheid genieten en dan nog dromen de eurofielen van een uitbreiding richting Albanië en zelfs Turkije.

Tenslotte is er de eurozone en haar eenheidsmunt, die op een dure grap is uitgedraaid – althans voor de noordelijke landen die steeds weer financieel moeten opdraaien voor het gebrek aan budgettaire discipline bij de zuidelijke landen.

Er volgde een ontmoeting met delegaties van onze Europese vrienden. Davide Quadri stelde ons de Movimento Giovani Padani voor. De MGP is de jongerenbeweging van de Lega Nord, een partij die samen met het Vlaams Belang deel uitmaakt van de fractie ‘Europa van de Naties en Vrijheid’. De Lega Nord ijvert voor de zelfstandigheid van Padanië -het noorden van Italië- en heeft eveneens een rechts-nationalistisch programma. Véronique Fornilli informeerde ons over de werking van het Front National de la Jeunesse, de jongeren van het succesvolle Front National van Marine Le Pen uit Frankrijk.

Na de YEAH-ontmoeting volgde een kameraadschappelijke avond in Kehl, een charmant Duits stadje aan de andere kant van de Rijn. De volgende dag stond heel wat op het menu. Allereerst was er een gegidste rondleiding door Straatsburg, onder meer met oog voor de Elzasser beweging en identiteit.

Inmiddels waren we voldoende ‘gewaarschuwd’ voor een bezoek aan het niet zo democratische hart van de Europese Unie: het Europese Parlement. Een sympathieke Vlaming gidste ons door het gebouw en vertelde over de parlementaire werking. Verschillende medewerkers van het parlement gaven ons sessies over het Vlaams Belang-standpunt rond Europa en de bundeling van rechts-Europese krachten. Bovendien konden we een deel van de zitting bijwonen.

’s Avonds sloten we af in het gezelschap van Gerolf Annemans in een leuk restaurantje en doken we nog het nachtleven in, om dinsdag voor dag en dauw terug richting Vlaanderen te keren.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31