VOLG ONS OOK OP:

Tom Van Grieken verkozen tot VBJ-voorzitter

Nieuws • 28 maart 2012

Op het Lentecongres van VBJ, dat zondag 25 maart plaatsvond in de Zalen van de Antwerpse Zoo, werd het nieuw Dagelijks Bestuur met een ruime meerderheid van stemmen verkozen. De 25-jarige Tom Van Grieken neemt hiermee het voorzitterschap over van Kamerlid Barbara Pas.

In zijn toespraak wees de nieuwbakken voorzitter op het belang van de komende parlementsverkiezingen. “Indien we er niet in slagen om in 2014 jongeren naar voor te schuiven missen we een historische afspraak met de toekomst. In elke Vlaamse provincie dient een jongere de lijst aan te voeren”, aldus Van Grieken. De slagzin van het congres ‘De winter is voorbij’ stond in die zin vooral in het teken van de vernieuwing en verjonging waar onze partij de jongste jaren zwaar in geïnvesteerd heeft. “Het is nu tijd om te oogsten ”, stelde de enthousiaste VBJ-voorzitter.

In zijn slottoespraak wees Filip Dewinter op de grote verantwoordelijkheid van de Vlaams Belang Jongeren en vroeg hij om behoedzaam om te springen met de ‘eigendomsoverdracht’. “Wij willen de sleutels van de Ferrari best doorgeven maar wij willen zeker zijn dat er een degelijke chauffeur aan het stuur zit die tevens over een rijbewijs beschikt”.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31