VOLG ONS OOK OP:

Sharia4Belgium-leider achter de tralies

Nieuws • 10 februari 2012

Een Antwerpse rechter veroordeelde Abu Imran tot een effectieve celstraf van twee jaar en een geldboete voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. De moslim werd onder meer voor de rechter gedaagd na enkele van zijn uitspraken over Filip Dewinter en Marie-Rose Morel. Morels dood zou de straf zijn van Allah. Walgelijk is zo’n stelling op z’n minst.

 

VBJ is verheugd met veroordeling. De vrije meningsuiting valt absoluut te verdedigen, maar oproepen tot geweld en mensen bedreigen vallen daar zeker niet onder.

 

Abu Imran bekeerde zich na een criminele carrière tot islamfundi, om zich vervolgens op te werpen als opperclown van Sharia4Belgium. Een groepje haatbaarden van 20 mannen in lange jurken die zelfs door hun islamitische gemeenschap niet (openlijk) serieus genomen wordt.

 

Waarom heeft Abu Imran (vertaald: Vader van Imran, de naam van zijn eerste zoon uit zijn tweede huwelijk) eigenlijk niet de benen genomen? Hij had bijvoorbeeld naar het buitenland kunnen vluchten? Maar daar zit net het addertje: Abu Imran wordt in Marokko óók vervolgd. Er zou een uitleveringsbevel uit zijn heimat boven zijn hoofd hangen. Andere landen – en natuurlijk niet België – leveren wel uit aan Marokko. Zo erg zal het in Vlaanderen dus niet zijn, dat hij een Vlaamse gevangenis verkiest boven een eigen Marokkaanse gevangenis.

 

VBJ vreest dat wanneer hij zijn straf in Vlaanderen uitzit, hij zich als martelaar zal opwerpen en in bepaalde kringen op nog meer sympathie zal kunnen rekenen. Laat staan rekruteren in onze eigen gevangenissen. Op sympathie zal hij wat ons betreft alvast niet moeten rekenen. Meer zelfs, VBJ vraagt dat hij zijn veroordeling in Marokko gaat uitzitten. Inpakken met een grote rode strik en afleveren aan de Marokkaanse overheden!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31